OPŠTINA Pljevlja, kao investitor radova na rekonstrukciji glavne gradske ulice Kralja Petra, potpisala je aneks ugovora o produžetku roka na još 100 dana.

- Ugovor sa izvođačem DOO "Ving" je bio potpisan na 100 dana, ali zbog dodatnih radova na toplovodu i Trgu Mila Peruničića neophodno je produžiti rok za završetak radova - kazao je predsednik Opštine Pljevlja Mirko Đačić.

On je istakao da je imperativ kvalitet, a ne rokovi, jer se centralna gradska zona, kako kaže, radi jednom u 30-40 godina.

Prema mišljenju prvog čoveka Opštine, jedan deo radova se radi planiranom dinamikom, a to se odnosi na postavljanje novih vodovodnih instalacija. Posao izvodi lokalno preduzeće "Vodovod", dok glavni izvođač "Ving" radi na kišnoj kanalizaciji.

Pročitajte još - CRNOGORCI OPET IZBACUJU SVE ŠTO JE SRPSKO: Pljevlja proteruju kralja Petra Karađorđevića

U lokalnoj upravi intenzivno su se bavili instalacijama grejanja u glavnoj gradskoj ulici, s obzirom na to da se u bliskoj budućnosti planiraju gašenje kotla kotlarnice u Skrelićevoj ulici i završetak nove toplane i toplifikacija grada u nekoliko sledećih građevinskih sezona.

Iako su radovi u Ulici kralja Petra Prvog u poodmakloj fazi, Opština nema jasan plan kako će izgledati centar grada posle rekonstrukcije. To se, pre svega, odnosi na prelaz iz glavne gradske ulice na Trg Đorđa Peruničića, koja nije obuhvaćena projektom na kojem se trenutno radi.

UREĐENjE TRGA

OKO radova na Trgu Đorđa Peruničića imamo određene dileme koje ne bi trebalo da proizvedu ozbiljnija kašnjenja - da li da objekte na Trgu sasvim uklonimo. Odlučili smo da uklonimo sve zidove i žardinjere na gornjem delu Trga. Imamo vremena još malo da razmislimo o tome da li treba ukloniti sve lokale na Trgu Đorđa Peruničića - kazao je Đačić. - neće biti nikakve štete, jedino mogu trpeti preduzetnici koji se bave trgovinom, a nalaze se na tom prostoru.