Dva državljanina Srbije su poginula, dok je troje povređeno u saobraćajnim nesrećama koje su se dogodile u sredu u Crnoj Gori.

U teškoj saobraćajnoj nesreći koja se u sredu 45 minuta posle ponoći dogodila na bečićkom bulevaru poginuo je 25-godišnji državljanin Srbije Miloš Vukomanović, dok je 24-godišnja Snežana Rudinac takođe iz Srbije zadobila povrede opasne po život.

Oni su prelazili bulevar kada je na njih naletelo vozilo budvanskih registracija, kojim je upravljala 23-godišnja E.A, koja je zadržana u stanici policije. Vukomanović je poginuo na licu mesta, dok je Rudinac prevezena u risansku bolnicu, gdje joj se lekari bore za život.

Njih dvoje su u Crnu Goru došli pre nekoliko meseci zbog posla, a sezonski su radili u Bečićima.

PROČITAJTE JOŠ - Mladi vozač iz Srbije nastradao u Teksasu

Sedam sati kasnije na magistralnom putu Podgorica-Kolašin u mjestu Crkvine poginuo je 75-godišnji Vojin Pejković iz Niša, a povređeni su 14-god A.R. i J.S. takođe iz Niša.

To je Novostima saopštila dežurna tužiteljka Osnovnog suda u Kolašinu Maja Šćepanović.

„Do nesreće je došlo u 7.55 časova kada su se sudarili kamion podgoričkih oznaka kojim je upravljao Mladen Ajković i vozilo marke „fiat punto" niških registarskih oznaka za čijim volanom je bio Pejković, kazala je tužiteljka Šćepanović koja je dodala da će istragom koja slijedi biti utvršen tačan uzrok nesreće.

Ajković je nakon saobraćajne nesrće priveden i biće saslušan pred nadležnim tužiocem.