U Baošićima je programom “Baošićko leto” zvanično otvorena sezona na hercegnovskoj rivijeri i započeo niz od čak četrdesetak fešti koje će se do 15. septembra smenjivati od Igala do Kamenara. Fešte će organizovati mesne zajednice u saradnji sa Opštinom i gradskom Turističkom organizacijom.

Ove vesele i uvek dobro posećene zabave na otvorenom uz mediteransku muziku i tradicionalno posluženje, ribu, vino, priganice, obraduju goste jer su lepa dobrodošlica a potvrđuju i prepoznatljivo hercegnovsko gostoljublje.

Gradska Turistička organizacija izdvojila je za fešte 45.000 evra, a planirani su nastupi lokalnih klapa “Kastel Novo”, “Stari kapetan” i “Lira”, bendova “Egzodus”, “Džez trio”, “Haj voltaž”, plesača kulturno-sportskog centra Diano, Gradske muzike sa mažoretkama i Mesne muzike iz Đenovića, KUD-a Sloga, Igalo i Ilija Kišić, zatim Dragoljuba Đuričića sa “Balkanskom lavinom”. U planu je i izvođenje pozorišnih predstava na otvorenom.

PROČITAJTE JOŠ: MALIŠANI IZ SRBIJE LETUJU U CG: Baošići, prvi susret s morem


Da ovakvi programi imaju efekta potvrdio je u Baošićima predsednik MZ Đuro Cvjetković i ilustrovao to podatkom da je krajem juna u mestu bilo za 17 odsto više gostiju nego u istom periodu prošle godine.

Prema njegovoj oceni značajno je tome doprinela činjenica da je hercegnovska rivijera nakon šest godina izašla iz građevinskih infrastrukturnih radova na kanalizacionom kolektoru. Asfaltiran je priobalni put, uređeno zelenilo, nema problema sa vodosnabdevanjem, na mnogim mestima postavljene su klupe, pa je hercegnovska rivijera sasvim spremna za leto i goste.