Hrvatski i britanski mediji objavili su fotografiju ubijenog Britanca Uga Vilsona (26), koji je ubijen u mestu Zrić, na ostrvu Pagu, u Hrvatskoj, a njegov ubica, takođe Britanac, uhapšen je na splitskom aerodromu pri pokušaju bekstva.


Britanac je juče u zoru izboden nožem u tuži u kojoj je učestvovalo više njegovih sunarodnika, u kojoj su dvojica ranjena, od kojih jedan teže, a jedan lakše.


Portal Index piše da je Vilson 2013. uhapšen kao deo organizovane razbojničke grupe koja je delovala na području Londona i opljačkala više od 40 trgovina u periodu između jula i decembra 2012. godine.


Krali su, navodi se, mobilne telefone, laptope i tablete te počinili materijalnu štetu u iznosu od 150.000 funti.


Osumnjičeni za ubistvo Vilsona je jutros uhapšen na aerodromu u Splitu kada je pokušao da pobegne. On je takođe britanski državljanin i tokom dana će priveden na kriminalističko istraživanje u Policijsku stanicu Novalja.


PROČITAJTE I:  Ubistvo Britanca na Pagu, identitet ubice poznat policiji


"U sklopu kriminalističkog istraživanja ubistva i pokušaja ubistva na Zrću, jutros u 9.30 sati, na aerodromu Resnik kod Splita, policijski službenici Granične policije Split - Resnik uhapsili su 25-godišnjeg državljanina Velike Britanije koji se dovodi u vezu s ovim krivičnim delom", saopštila je policija.


Kao navodni razlog svađe i ubistva se spominje preprodaja droge. Navodno su dve grupe danima dilovale drogu na Zrću, a do sukoba je došlo nakon što su izbačeni iz noćnog kluba.


Zamenik direktora zadarske bolnice Edi Karuc je rekao za HINU da je zdravstveno stanje teško povređenog Britanca pobojšano i on više nije životno ugrožen, te da je iz intenzivne nege premešten na odeljenje hirurgije.