U Crnoj Gori nastavljene su pojačane kontrole bezbedonosno interesantnih lica. Prilikom tih radnji na području Podgorice su pronađeni i oduzeti 176.740 evra i 1.000 dolara, pet komada oružja (dva pištolja i tri puške) 326 metaka u ilegalnom posedu, aparat za brojanje novca, bankarska dokumentacij i disk za snimanje podataka.


- Naime, službenici CB Podgorica su izvršili pretres stana i drugih prostorija na šest lokacija u Podgorici koje koriste šest lica – M.Đ. (61), Z.C. (67), K.D. (23), L.D. (46), V.D. (50) i L.C. (39). Tom prilikomsu od V.D. iz Podgorice oduzeli 176.740 evra i 1.000 dolara, aparat za brojanje novca, bankarsku dokumentaciju i disk za snimanje podataka. Od Z.C. oduzeti su dva pištolja, lovačka puška, vazdušna puška i 231 komad municije raznog kalibra. Od M.Đ. oduzeta je malokalibarska puška. Od K.D. oduzeto je 95 komada lovačke municije. Kod L.D. i L.C. pretresom nisu pronađeni predmeti koji se shodno ZKP mogu privremeno oduzeti - saopšteno je iz Uprave policije.


Pročitajte još: Podgorica: Zaplenjeno oružje i blindirani automobili


O događaju je obavešten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji će se naknadno izjasniti o kvalifikaciji dela. Oduzeto oružje, municija, novac i ostale stvari biće predmet provere.