NEOZBILjNE su tvrdnje koje se plasiraju u pojedinim medijima da postoji mogućnost neodržavanja izbora 27. maja. Mislim da takvi navodi nisu došli iz Opštinske izborne komisije jer je predsednici Dragici Popović saopšteno da su finansijska sredstva za održavanje izbora obezbeđena, te da je samo neophodno usaglasiti tehnički deo oko otvaranja računa na koji će sredstva biti uplaćena.

Ovo je za "Novosti" juče izjavila predsednica opštine Kolašin Željka Vuksanović (SDP), demantujući tako tvrdnje da ukoliko u toku jučerašnjeg dana ne bude prebačen novac za rad Opštinske izborne komisije, biće dovedeno u pitanje održavanje izbora u ovom gradu 27. maja.


PROČITAJTE JOŠ:
Brza vožnja ubila dvojicu mladića

Prema onome što je "procurilo" iz OIK, Vuksanovićeva je navodno dobila nalog od Državne izborne komisije da otvori žiro račun i to do utorka, jer OIK ne može da radi bez sredstava, a kako su se pojedini članovi žalili, prisiljeni su da koriste privatne telefone i računare.

Vlast u Kolašinu vrše SNP, DF i SDP, a na izborima 27. maja nadmetaće se liste: "Aleksa Bečić - pobede, a ne podele - Dođi kući, jer imamo plan", nosilac liste Vladimir Martinović, Grupa birača "Šule i Mikan s građanima za Kolašin", nosilac liste Milan Đukić, "Ujedinjena Crna Gora - Goran Danilović - ozbiljni ljudi za ozbiljan grad", nosilac liste Novica Dragojević, "Socijaldemokrate - Ivan Brajović - Dosledno za Kolašin", nosilac liste Nikola Medenica, "Za dobro građana Kolašina. Pobednički! - Milo Đukanović" nosilac liste Milisav Bato Bulatović. Vuksanović će biti nosilac liste "Promene na delu - SDP Kolašin", a u koaliciji "Kolašin pobeđuje" će se naći DF i SNP, nosilac liste je Aleksandar Saša Dožić. Na listi će se naći i "Srpska koalicija - Saša Dragović".

Predsednica opštine Kolašin Željka Vuksanović


PROČITAJTE JOŠ:
BS smenio Šahmanovića

BEZ KOMENTARA

U OIK juče se niko nije javljao da potvrdi da je situacija sa obezbeđenjem sredstava za rad konačno rešena, o čemu bi oni trebalo da obaveste DIK, koja se, nema sumnje, našla u čudu, jer u Kolašinu nije izvršeno ni žrebanje za mesta koja će partije i koalicije "zauzeti" na glasačkim listićima.