BOŠNjAČKA stranka smenila je Orhana Šahmanovića, gradonačelnika Plava i predsednika OO Bošnjačke stranke Plav. Šahmanović se suprotstavio vrhu stranke i lideru Rafetu Husoviću zbog prevelike vezanosti za DPS. Time, kako saznajemo, stranka gubi identitet. Na lokalnim izborima u Plavu, Šahmanović će se pojaviti kao lider nezavisne liste građana “Biram Plav”, koju će činiti Bošnjaci i Albanci.

Pročitajte još: ODLUKA APELACIONOG SUDA CG: Šahmanović ponovo pred krivičnim većem

Kako je saopšteno iz Bošnjačke stranke, pored Šahmanovića su isključeni i Ervin Tošić, Dževad Krcić i Ragip Musić. - Javnosti je poznato da su oni već duži vremenski period delovali neusaglašeno sa zvaničnom politikom koju sprovodi partija. Funkcionisali su individualno i bez konsultacija sa zvaničnim organima BS. Opštinski odbor je zaključio da je davanjem podrške i pojavljivanjem na drugoj odborničkoj listi za predstojeće lokalne izbore, koji će se održati 27. maja, grubo prekršen Statut Bošnjačke stranke, te da je takvo političko delovanje u suprotnosti sa politikom BS - saopštili su iz Bošnjačke stranke.

- Tu sam stranku formirao i mene niko ne može da izbaci iz nje. Ja sam jedan od njenih osnivača, ali ne smatram više BS svojom strankom. Zamrzao sam članstvo. Ukoliko se promeni politika stranke, možda se i vratim - kaže Šahmanović, koga je vrh BS “uzeo na zub” jer je, posle parlamentarnih izbora 2016. godine, zahtevao od vrha stranke pregovore sa opozicijom oko formiranja vlasti u Crnoj Gori, a ne sa DPS, što je učinio lider Rafet Husović sa grupom saradnika.

Pročitajte još: Prestroga kazna Šahmanoviću

Kasnije, Šahmanović je sa liderima DF bio u poseti Čečeniji i njenom lideru Ramzanu Kadirovu, a potom više nije dolazio na sednice IO, posebno ne na onu gde se odlučivalo o podršci stranke Đukanoviću na predsedničkim izborima.

Rafet Husović

- Moja lista, sa opozicionim partijama, biće ponovo na vlasti u Plavu - kazao nam je juče Šahmanović.

Inače, lokalni izbori u Plavu su uvek bili poseban događaj, jer je ovde DPS uvek bio “u ratu” sa nekom od partija, i najčešće u opoziciji, baš kao u Rožajama, gde će biti ponovo žestoke borbe između te partije i BS, koji trenutno vrši vlast, ali poslednjih godinu i po na “staklenim nogama”.

PLjEVLjA U ŽIŽI

U Rožajama će se, osim Bošnjačke stranke, za 34 mesta u SO nadmetati SDP, PZP, Socijaldemokrate, Demokrate, “Pobede, a ne podele - Dođi kući, imamo plan za moderan grad”, URA, DPS - Milo Đukanović “Za dobro građana Rožaja pobednički” i SPP (Stranka pravde i pomirenja) - Hazbija Kalač - “Menjaj, druge nam nema”. Najžešća borba će se, bez ikakve sumnje, voditi u Pljevljima.