PODGORICU ponovo potresaju rafali kriminalnih klanova! Radivoje Jovanović (42) još jedna je nedužna žrtva koja je u subotu oko 12 časova u samom centru glavnog grada Crne Gore stradala u obračunu momaka sa one strane zakona koji je u poslednjih nekoliko godina odneo više od 20 života. Nišanu ubice nije izmakla ni stvarna meta - Miloš Šaković (31), koji je u trenutku pucnjave sedeo u poznatom podgoričkom lokalu "Forum" sa suprugom, detetom i prijateljima.

To što je poznati lokal bio pun gostiju nije smetalo ubici da izvede svoj krvavi pir. Noseći kačket, naoružan pištoljem prišao je stolu za kojim je sedeo Šaković.

- U trenutku dok mu se ubica približavao Šaković je primetio da muškarac ima silikonsku masku, pa je odmah reagovao kako bi zaštitio porodicu i prijatelje - pričaju očevici. - Dok im je ubica prilaziio i vadio pištolj, Šaković je u trenutku prevrnuo sto iza kojeg je potražio spas.

U prvom trenutku, prepričavali su u subotu filmske scene očevici, Šaković je izbegao metke, ali ne i Jovanović koji je sedeo za susednim stolom. Ubica tada, ipak ne odustaje od nauma da ubije Šakovića, koji se dao u beg ka obližnjem tržnom centru.

ROĐACI UBIJENI Miloš Šaković, prema nezvaničnim saznanjima, bio je bliski rođak Minje Šakovića. Minja je prošlog septembra ranjen u pucnjavi takođe u Podgorici, a nešto kasnije podlegao je povredama.

- Strašno... ubica je trčeći pucao za ovim čovekom i mislim da su ga meci sustigli posle pedesetak metara. Prava je sreća da još neko nije stradao - prepričavali su nesvakidašnji krimi-obračun građani Podgorice.

Pročitajte još: INCIDENT U BERANAMA: Zapaljen automobil komandira saobraćajne policije

Okupljeni nisu čekali Hitnu pomoć, već su pritrčali odmah da pomognu, pa su privatnim automilom Jovanovića i Šakovića, koji su tada davali znake života, prevezli do Kliničnog centra, gde lekari, međutim nisu uspeli da ih spasu.

Foto Vijesti


- U Urgentni centar oko 12.25 dovedena su dve povređene osobe sa ranama zadobijenim od vatrenog oružja. Obojicu su odmah zbrinule anesteziološke i hirurške ekipe. Kod obojice su dominirale povrede grudnog koša i stomaka. Odmah nakon toga urađene su reanimacije. Kod jednog povređenog, nažalost, i pored preduzetih mera došlo je odmah do smrtnog ishoda, dok je druga osoba nakratko zbrinuta od strane dve hirurške ekipe, ali zbog krvarenja, ubrzo je podlegla povredama - saopšteno je "Novostima" iz Kliničkog centra.


Foto Vijesti


Iz Uprave policije stiglo je zvanično saopštenje u kom tvrde da preduzimaju sve mere i radnje u cilju rasvetljavanja ovog tragičnog događaja.

Pročitajte još: "Kavčanin" nastradao u blindiranom vozilu

- Službenici Centra bezbednosti Podgorica, u koordinaciji sa tužilaštvom, preduzimaju intenzivne aktivnosti na identifikovanju lica koje je počinilo ovo krivično delo i potpunom rasvetljavanju događaja - naveli su iz Uprave policije.

Ovaj događaj usledio je samo dva dana nakon što je, takođe u centru Podgorice, od bombe u automobilu poginuo Dražen Čađenović (31), koji se pominje kao deo "kavačkog klana".


Foto Vijesti


ODŠETAO POSLE ZLOČINA

OČEVICI sa kojima smo razgovarali tvrde da su ubicu posle zločina videli u blizini mesta obračuna kako "lagano šeta i to sa pištoljem u ruci". Prema navodima jednog od njih, reč je o visokom muškarcu koji je na sebi imao kačket i tamnoplavu košulju i pantalone nalik na uniformu.Prema ovom kazivanju, nedaleko od tog mesta su inspektori u dvorišnom delu pronašli kačket, pištolj i torbicu koje, kako se veruje, pripadaju ubici.

OSTAVKE DIREKTORA POLICIJE, SMENE U ANB

Ono što se očekivalo odavno desilo se tek u subotu kasno popodne posle krvavog zločina u centru Podgorice u kome su ubijena dvojica ljudi, od kojih je jedan čovek likvidiran slučajno.

Naime, direktor Uprava policije Slavko Stojanović i načelnik podgoričkog Centra bezbednosti Jovica Rečević, podneli su ostavke. To je crnogorskoj javnosti potvrdio ministar policije Crne Gore Mevludin Nuhodžić.

Razlozi ostavki Stojanoviça i Rečevića leže u pogoršanoj bezbednosnoj situaciji na teritoriji Podgorice. Posle dva zločina za dva dana, smenjen je rukovodilac podgoričkog Centra ANB Milan Kovačević. Tu funkciju će ubuduće pokrivati Bojan Vukčević, pripadnik Sektora za kontraobaveštajnu zaštitu.

Da podsetimo, dva dana pre zločina u centru Podgorice, u obračunu kriminalnih klanova u eksploziji paklene naprave stradala je jedna osoba.
U Podgorici je ove godine zabeleženo sedam napada eksplozivom od kojih se najmanje tri povezuju sa sukobima klanova iz Kotora koji su počeli pre tri godine u Valensiji posle nestanka 200 kilograma kokaina.

Slavko Stojanović, foto Uprava policije CG / Jovica Rečević, foto Centar bezbednosti Podgorica