JEDINA fabrika za proizvodnju mineralne vode u Crnoj Gori, bjelopoljska “Bjelasica-Rada” prodata je u četvrtom pokušaju. Njen novi vlasnik je kompanija iz Kolašina “Voter grup”, u čijem sastavu je fabrika vode “Suza”, čiji su vlasnici i osnivači kompanije Miro Perović, Boris i Igor Rašković.

Kako je potvrdio stečajni upravnik Sreten Mrvaljević, “Rada” je prodata jedinom ponuđaču po ceni od 1.050.000 evra. Pre raspisivanja prvog oglasa za prodaju, imovina bjelopoljske fabrike bila je procenjena na 2,55 miliona evra.

- Firma iz Kolašina je kao depozit uplatila 100.000 evra, a u roku od mesec dana treba da uplate preostalih 950.000 evra. Tek posle toga biće sklopljen ugovor i izvršen nacrt deobe stečajne mase i isplata poverilaca -kaže Mrvaljević, koji je u “Radu” stigao posle uvođenja stečaja koji su u maju prošle godine tražili radnici, kojima većinski vlasnik “Eurofond” duguje 14 plata i doprinose za više od osam godina!

Pročitajte još - „Bjelasica Rada“ preživela stečaj

Posle uvođenja stečaja “Rada” je formalno bankrotirala u septembru prošle godine, a ceo proces uvođenja stečaja i bankrota usledio je na brzinu i to posle izjave sada već bivše direktorke kompanije Tamare Lakićević, koja je tvrdila da “Rada”, sa dva miliona dolara kredita odobrenog iz fonda Abu Dabi i ponudom “Koka-kole” da bude distributer “Rade” za Balkan, može lagano do “zelene grane”.

- Nečiji interes je da “Rada” bankrotira - kazala je tada Lakićevićeva.

Inače, nedavno je kompanija “Voter grup” dobila koncesiju za izvor mineralne vode Čeoče, nedaleko od Bijelog Polja.

POTENCIJALNI KAPITAL

UKOLIKO kompanija iz Kolašina na vreme uplati preostali iznos novca postaće vlasnik fabrike za flaširanje vode, površine 2.097 kvadrata, mašine, opreme i vozila, kao i cevovoda Lješnica - Fabrika, dužine oko sedam kilometara, ali i zemljišta u krugu fabrike ukupne površine 8.850 metara kvadratnih i parcele od 4.310 kvadrata.