PLjEVLjA - Meštani sela Kosanica i Glibaći blokirali su nakratko lokalni put kamionima koji su prevozili balvane, kako bi skrenuli pažnju na njihov problem - uništavanja putne infrastrukture koja vodi prema njihovim kućama. Tvrde da teški kamioni koncesionara, natovareni drvnom građom svakodnevno prevoze teret iz Bunetine na Kosanicu i oštećuju put, pa je sada, zbog dubokih rupa, veoma teško proći automobilima do sela.

Pozvali su i Komunalnu policiju Opštine Pljevlja da na licu mesta izmeri opterećenje kamiona pod utovarom, kako bi se utvrdilo da li se poštuje opštinska odluka o opterećenju na tom delu puta. Nakon te kontrole meštani su se razišli. Oni kažu da ukoliko nadležni ništa ne preduzmu, ponovo će, ali još masovnije, blokirati odvoz građe.


PROČITAJTE JOŠ:
Građevinci bacili kosti

- Upozorili smo vozače da stanu dok ne dođu nadležni da utvrde da li je pretovaren kamion ili ne - kaže Milutin Petrović, ističući da je ovo mesto najveći poljoprivredni kraj i da je dosta mladih ostalo na selu. - Ako se dozvoli dalje uništavanje puta, ne možemo kućama prići.


REKORDERI

MNOGI ovdašnji domaćini rekorderi su u Crnoj Gori u poljoprivrednoj proizvodnji.

- I država je ovde uložila mnogo da bi se pospešila poljoprivreda. Sve je džaba ako se put uništi - tvrdi Milutin Petrović.