PODGORIČANIN Ivan Nedović (33) je ubijen, a njegov prijatelj Milić Minja Šaković (30) teško je ranjen u petak pucnjavi u centru crnogorske prestonice. Pretpostavlja se da je meta napada bio Šaković, koji se dovodi u vezu sa ubistvom jednog od vođa navijača Partizana Aleksandrom Stankovićem Saletom (29) oktobra prošle godine u Beogradu.

Do oružanog napada je došlo u lokalu “Auto Zete”, čiji je vlasnik Nedović. Operativni podaci srpskih i crnogorskih bezbednosnih službi povezuju Šakovića, ali i Nedovića sa “škaljarskim klanom”. On je operisan i lekari se bore za njegov život. Posle ubistva Aleksandra Stankovića, Šaković je označen kao jedna od osoba koje su u Beogradu organizovale zločin.

Pročitajte još - U Budvi ubijen Goran Đuričković

Na Šakovića i Nedovića otvorena je vatra iz automata u kafiću koji posluje u okviru mehaničarske radnje “Auto Zeta” u Podgorici. Iz izvora bliskih istrazi saznali smo da je na njih dvojicu pucao maskirani napadač, koji je ispalio rafal i pobegao. Priča se da je ubica bio suvozač u sivom BMV stranih registarskih oznaka i da je izašao iz automobila, prišao lokalu i kroz prozor zapucao na Šakovića i Nedovića.

- Postoje dva očevica pucnjave - navodi izvor “Novosti”. - Šaković i Nedović su sedeli za istim stolom. Nikog drugog nije bilo u lokalu. Kamere su snimile ubicu i pomagača, ali snimak nije od koristi, jer su obojica bili maskirani. Imamo indicije da su i Šaković i Nedović bili mete. Obojica su bliska sa “škaljarima”. Nedović je kum Stevana Stamatovića iz Podgorice, koji se takođe dovodio u vezu sa ubistvom Aleksandra Stankovića.

Pročitajte još - Plaćenik u ratu crnogorskih klanova

Milić Minja Šaković ima policijski dosije za više krivičnih dela počinjenih u Podgorici i šire. Više puta je privođen zbog oružja, ali i ubistva, nanošenja teških telesnih povreda i iznuda. Nedović se, prema priči onih koji ih poznaju, nije odvajao od njega. Tako je bilo i u petak.

- Nedović je dovezen u bolnicu bez znakova života - rekao je dr Nikola Bašić, neurohirurg podgoričkog Urgentnog centra. - Šaković ima višestruke povrede od vatrenog oružja. Operisan je i nalazi se na odeljenju intenzivne nege.

Policija je detaljno pregledala mesto napada i prikupila materijalne tragove. Nedovićevo telo prebačeno je na obdukciju.

Pročitajte još - Ubica Budvanina "pao" s kokainom?(FOTO)

KUMOVI IZ ZAGORIČKOG KLANA

I STEVAN Stamatović (40), kum Ivana Nedovića, dovođen je u vezu sa likvidacijom Alksandra Stankovića. Stamatović i Minja Šaković su u vreme ovog ubistva, prema operativnim podacima, bili u Beogradu. Istog dana su napustili Srbiju, ali nije evidentiran njihov prelazak u Crnu Goru. Obojica pripadaju takozvanom zagoričkom klanu, izuzetno bliskom “škaljarima”.

Stamatović je povezivan i sa ugrožavanjem bezbednosti tadašnjeg premijera Aleksandra Vučića. Podgoričanin je preko advokata u crnogorskim medijima negirao da ima veze sa pokušajem atentata na Vučića, ali i umešanost u ubistvo Aleksandra Stankovića.