Učešće u rijaliti programu "Veliki Brat" i njegov česti boravak u Beogradu doneo je nevolje Esmiru Jukanu (32), koji je ubeđen da ga zbog toga šikaniraju u njegovom gradu Gračanica kod Doboja, u Federaciji BiH. Sa tim utiskom i tvrdnjama obratio se našem listu tražeći pomoć i zaštitu od neugodnosti s kojim se susreće tokom proteklih pet godina.

- U rijalitiju sam učestvovao 2009. godine, kada je nekoliko takmičara pri kraju serijala poginulo u saobraćajnoj nesreći. Bio sam predstavnik BiH i od tada sam se praktično preselio u Srbiju, što mi konstantno donosi nevolje - tvrdi Jukan.

Navodi da je 2012. godine neosnovano optužen da je slao preteće poruke putem "Fejsbuka" jednom lokalnom policajcu, zbog čega je bio osuđen na tri godine uslovne kazne u tamošnjem Osnovnom sudu u Gračanici. Tu presudu je poništio Okružni sud u Tuzli i vratio na ponovni postupak.

- Reč je o mom rođaku Mevludinu Avdiću, s kojim jesam imao manje razmirice, ali su se svi pravnici, kao i moj advokat, našli u čudu što sam osuđen uslovno na drakonsku kaznu iako sam predočio dokaze o hakovanju mog profila - tvrdi Jukan.

Ono što je, po njemu, prevršilo meru jeste to što je na prošlonedeljnom ponovnom suđenju takođe doživeo torturu. Kaže da mu je tokom procesa zazvonio telefon koji nije uspeo prethodno da isključi, zbog čega je kantonalna tužiteljka Anela Garčević od sudije zahtevala da mu se oduzme telefon jer je, navodno, nju fotografisao.

KOD MACE Nakon "Velikog Brata", Esmir Jukan je ponovo skrenuo pažnju publike na sebe u BiH učešćem u emisiji glumca Dragana Marinkovića Mace na TV Pink "Mijau šou".

- Sudija Selma Brkić je zatražila na uvid telefon, i kada se uverila da na njemu nema fotosa tužiteljke, vratila mi ga je - kaže Jukan, ali i dodaje da to nije bio kraj nevolja. Kada je došao kući obavestili su ga da je dolazila patrola policije i poručili da treba da se javi u policijsku stanicu Gračanica. Tamo je otišao sa bratom Dinom, koji je takođe bio u sudnici tokom ponovljenog sudskog postupka.

- Policijski inspektor Damir Okić je tražio moj telefon i telefon mog brata. Na naše zaprepašćenje, rečeno nam je da će oba telefona biti privremeno zaplenjena radi "veštačenja" bez jasnog roka.

U nameri da dobijemo objašnjenja, obratili smo se gračaničkom sudu i policijskoj stanici, ali smo naišli na odbijanje da bilo šta kažu o ovom slučaju, pa čak ni osnovne informacije o postupku koji se vodi protiv Jukana.


ŠOU-BIZNIS

Esmir Jukan je često na relaciji Beograd - BiH, jer iz Srbije dovodi ljude iz sveta šou-biznisa i pozorišta u bosanskohercegovačke gradove.