SPECIJALNO odeljenje Višeg suda u Beogradu ukinulo je pritvor Predragu Bogićeviću, jednom od osumnjičenih za učešće u planiranju "terorističkog napada" u noći parlamentarnih izbora. Kako je objasnio njegov advokat Slaviša Mrdaković, sud tek treba da prikupi dokaze o tome da li su ispunjeni uslovi za izručenje Kragujevčanina crnogorskim pavosudnim organima.

Međutim, ono što je za naš list izjavio Bogićevićev advokat, baca novo svetlo na pokušaj takozvanog državnog udara, jer se prvi put otkriva i šta je njegov klijent kazao istražiteljima nakon što je uhapšen po crnogorskoj poternici.

- Predrag je potvrdio da je sa njim kontaktirao Saša Sinđelić, koji je priznao Specijalnom državnom tužilaštvu da je planirao puč u Crnoj Gori, ali da u tom razgovoru, navodno, nije bilo reči o napadu na tadašnjeg premijera Mila Đukanovića niti o nasilnoj promeni vlasti. Bogićević je od prvog momenta govorio da ga je u Srbiji Sinđelić obavestio, kao predsednika Ravnogorskog pokreta, da se 16. oktobra sprema ozbiljan napad na Srbe koji će učestvovati na mitingu u Podgorici i tražio je podršku radi zaštite Srba učesnika mitinga.

- Nikada nijednom rečju nije bilo pomenuto da se oružanom pretnjom promeni državni sistem Crne Gore, a najmanje je pominjan premijer Đukanović - kaže advokat Mrdaković.