PODGORICA - Specijalno tužilaštvo mesecima ispituje ko sve od pripadnika policije sarađuje sa kriminalcima. Posle mera "pojačanog nadzora" nad nekim policajcima u Kotoru, pod posebnom pažnjom istražitelja su pripadnici Centra bezbednosti Budva.

Specijalni policijski tim obavio je razgovor sa pripadnikom tamošnje policije koji je trenutno raspoređen na poslove u drugom primorskom gradu. Tužilaštvo sumnja da ovaj pripadnik budvanske policije, odaje podatke kriminalnom klanu u tom gradu. Pre nekoliko dana, kako nam je potvrđeno iz više izvora, ispitivao ga je specijalni policijski tim.

Specijalci su, prateći ovog policajca, došli do osnovane sumnje da on odaje podatke jednom kriminalnom klanu koji ima ogranke i van Crne Gore. Policajac nije zadržan, što ne znači, kako objašnjava naš sagovornik, da se uskoro neće vratiti ovaj put u tužilaštvo.

Iz Specijalnog tužilašva nam nije stigao odgovor da li je i zbog čega pokrenuta istraga protiv pripadnika policije za kog se po Budvi već neko vreme spekuliše da više služi kriminalcima nego državi.

Navodno, on je Kavčanima javljao kada policija kreće u pretres njihovih stanova, upozoravao ih da se čuvaju ili beže, zbog čega su oni uvek bili korak ispred policije.


SLUČAJ IZ KOTORA

Da neki pripadnici reda više služe kriminalnim krugovima nego državi, potvrdilo se i u slučaju pomoćnika komandira kotorske policije Zlatka Samardžića, koji je priznao da je članovima kavačkog klana odavao poverljive službene informacije. On je tužiocima do tančina ispričao kada je i kako postao član kavačke grupe, ali i koje je sve informacije odavao vođama tog klana.