PODGORICA - Suspendovani komandant specijalne antiterorističke jednice crnogorske policije (SAJ) Radosav Lješković osuđen je danas na pet meseci zatvora zbog prikrivanja pripadnika te elitne jedinice koji su pretukli više građane posle razbijenih demonstracija u oktobru 2015. u Podgorici.

Lješković je osuđen gotovo minimalnom zatvorskom kaznom za krivično delo za koje ga je teretilo tužilaštvo, a za koje je predviđena kazna zatvora od tri meseca do pet godina zatvora.

Sudija Osnovnog suda u Podgorici Željka Jovović osudila je Lješkovića zbog "pomaganja počiniocima nakon počinenog krivičnog dela", jer je "svesno prikrio" imena pripadnika pripadnika SAJ-a koji su 24. oktobra 2015, posle protesta opozicionog Demokratskog fronta (DF) pretukli više građana.

Među njima brutalno je pretučen i građanin Milorad Martinović koji je završio u bolnici s teškim povredama i kome je država morala da plati 130.000 evra odštete.

Već 15 meseci nisu identifikovani pripadnici SAJ-a koji su brutalno tukli Miodraga Mija Martinovića, Andriju Račića, Marka Rakočevića, Darka Šćepanovića, Branimira Vukčevića, Momčila Baranina i druge građane.

Lješković je ranije rekao da nije bilo moguće identifikovati policajce koji su učestvovali u tom događaju, jer su svi pripadnici SAJ-a bili pod maskama i šlemovima.