PODGORICA - Uoči oktobarskih izbora, Crna Gora je bogatija za još jednu stranku, 62. u registru političkih organizacija. Reč je o građanskom pokretu "Otpor beznađu - poverenje ljudima, ne partijama", na čijem čelu je Mladen Bojanić, bivši član Pozitivne Crne Gore.

- Cilj nam je da objedinimo svu opoziciju na izborima. Zato Demokratski front, Demos, URA, SDP i SNP molimo da zaborave na sve razmirice i svađe kako bismo formirali jedinstveni blok - istakao je Bojanić.

Na promociji građanskog pokreta podvučeno je da se zalažu za referendumsko rešenje pitanja članstva u NATO.

- Videli smo koliko je NATO bezbedan u Nici i Turskoj. Je li neko čuo da se u poslednjih pet godina u nekoj neutralnoj evropskoj zemlji dogodio teroristički napad? To se nije desilo, jer nisu ničija meta - napomenuo je Marko Milačić.

A Patricija Pobrić, radnica hotela "Ramada", koja je dobila otkaz posle otkrivanja i prijavljivanja afere o zloupotrebi državnih resursa u stranačke svrhe, organizovanjem skupova Socijaldemokrata baš u tom hotelu, a ceh je plaćen novcem građana, otvoreno je na promociji pokreta "Otpor beznađu - poverenje ljudima, ne partijama" poručila:

- Kao veoma glasan građanski ekološki aktivista, navikla sam na etikete, pogrdne nazive i pritiske. Otpor režimu kome ne verujete i koji čini ovoliko štetu, naša je građanska dužnost. Bilo da je to pitanje Mamule, Buljarice ili članstva u NATO.

Članstvo u ovoj političkoj organizaciji overio je i naučnik Dragan Hajduković.