OGORČENI su Ravnogorci Crne Gore na zabranu rada njihove organizacije, koja je "živela" svega 22 dana. Potpredsednik Vlade i rukovodilac MUP Duško Marković najpre je potpisom i pečatom overio dokument, da bi potom on bio poništen, uz obrazloženje da je rešenje doneto mimo propisa.

Ravnogorci će preko advokata pokušati da žalbom dođu do nove registracije. A osporavanja u medijima, posle objavljivanja informacije da su Ravnogorci upisani u registar, pokrenuo je deo nevladinog sektora u Crnoj Gori: SUBNOR, pa čak i Bošnjačko-američke asocijacije iz Njujorka.

Ravnogorci Crne Gore su na Markovdan 8. maja boravili na Ravnoj gori, obeležavajući ustanak koji je 1941. protiv okupatora podigao đeneral Draža Mihailović.

- Kada sam prešao granicu i ušao u Crnu Goru, dočekala me je vest u koju nisam mogao da poverujem - kaže za "Novosti" vojvoda Mileta Pavićević Čiča. - Verovali smo da je konačno ispravljena dugogodišnja nepravda i da je omogućeno potomcima kraljeve vojske u otadžbini i sledbenicima njihove ideje da dobiju krov nad glavom i mogućnost da legalno deluju. Ima nas dosta, a biće i još više kada dobijemo saglasnost države. Stalo nam je da se čuje i naš glas o istoriji koja je drugačija od komunističke i titoističke.

Pavićević kaže da je želja naslednika Ravnogorskog pokreta da sa slavnih predaka skinu hipoteku državnih neprijatelja, ali i da tu hipoteku skinu i sa sebe, kao njihovih sledbenika.

- Želimo da otkrijemo pravu istinu o četničkoj istoriji koja ne traje samo od Drugog svetskog rata, a Crna Gora je iznedrila mnogo legendarnih četničkih vođa, junaka kojima se i te kako može dičiti - kaže Mileta Pavićević.

On je zbog svoje opredeljenosti doživljavao razne nevolje, a mnogima iz vlasti smetala je i njegova sličnost sa likom Draže Mihailovića. Zbog trobojke i šajkače teran je iz sportskih dvorana.NAZIV ULICE

Moj dom je otvorena kuća za svakog ravnogorca i tako će biti. Ovde su dolazili Radovan Karadžić, pokojni Jovan Rašković, pisci i pesnici, akademici, crkveni velikodostojnici. Lično ću podneti zahtev nadležnima u Podgorici, da se ulica u kojoj stanujem preimenuje u Ravnogorsku - poručuje Čiča.