Podgorica - Udarili su članovi SUBNOR-a, NVO, stranaka po crnogorskim ravnogorcima, zahtevajući od države da se ukine nedavna registracija Ravnogorskog pokreta u Crnoj Gori, koju je svojim potpisom overio Duško Marković, potpredsednik Vlade. Čak se u tu hajku uključila i Bošnjačko-američka nacionalna asocijacija iz dalekog Njujorka!

- Registracija četničkog pokreta je jedan od dokaza, ali i velika opomena Bošnjacima, da uvek i na svakom mestu trebaju i moraju podsećati na srpsko-crnogorske razne zločine i genocid koji su kroz vreme činili zlikovci poput Mihajlovića, Đurišića, Miloševića, Karadžića, Mladića, Bulatovića, Đukanovića, Šešelja, poručili su iz bošnjačke organizacije.

- Crna Gora nije i neće biti Ravna gora saopštavaju iz SUBNOR-a, nakon čega su se oglasili i liberali i Građanska alijansa, apelujući na MUP Crne Gore da ukine odluku o registrovanju ovog nevladinog udruženja.

Na pritisak jednog dela Crne Gore da se ukine registracija Ravnogorskog pokreta usledio je odgovor Milete Pavićevića Čiče, predstavnika ove NVO, koji podseća da je pokret u Crnoj Gori registrovan shodno pozitivnim propisima i zakonima države kao što su registrovane na hiljade nevladinih organizacija, tako da nema nikakvog osnova za ovoliku buru u javnosti:

- NVO Ravnogorski pokret nije nikakav ekskluzivitet Crne Gore već predstavlja organizaciju koja je registrovana kako u zemljama regiona, Srbiji, Republici Srpskoj, tako i u zemljama Evrope, u SAD, u Kanadi i Australiji. Ravnogorski pokret u Crnoj Gori nema nameru da izaziva nikakvu versku ili nacionalnu mržnju - ističe Pavićević.

TUŽBE

- Svi napadi nakon registracije našeg pokreta predstavljaju kontinuitet krivotvorenja istorije. Obaveštavamo sve one "dušebrižnike" koji su se poslednjih dana usudili da kleveću i iznose neistine i uvrede na račun naše organizacije da ćemo ubuduće zadovoljenje zatražiti pred pravosudnim organima Crne Gore.