BIJELJINA - Granična policija Bosne i Hercegovine iz sektora severoistok u Bijeljini, pronašla je u sredu, oko podne, beživotno telo prote Milorada Jovića (51) sveštenika u crkvi u selu Glogovac u Mačvi, potvrđeno je „Novostima“ u Graničnoj policiji BiH.

Telo je pronađeno na nekoliko kilometara nizvodno od mesta gde se mačvanski sveštenik, rodom iz Republike Srpske, utopio u ponedeljak u Drini, kod sela Popova u neposrednoj blizini Pavlovića ćuprije. Prota se, izlazeći iz čamca, okliznuo i pao u talase Drine koji su ga bukvalno progutali. Od tog događaja trajala je potraga za njegovim telom koje je konačno isplivalo.

Posle obdukcije, protino telo će biti predato porodici. Milorad Jović potiče iz ugledne porodice sa Majevice, a njegov brat Vajo Jović je starešina crkve Aleksandar Nevski u Beogradu i jedan od najuglednijih duhovnika u SPC, ne samo u zemlji već i rasejanju. Iza sebe je ostavio četvoro dece.

Vladika Lavrentije, episkop šabački, rekao nam je da je to veliki gubitak i za eparhiju i za crkvu, ali i za meštane čiji je bio paroh i kojima je baš legao na srce.