Devojčica Ejmi Li de Jager (6) ćerka poznatog šampiona u trkama motornim čamcem, vraćena je svojoj porodici, nakon što je oteta u ponedeljak iz naručja svoje majke ispred škole u Johanesburgu u Južnoj Africi.

Naime, šestogodišnjakinju je kidnapovala četvoročlana banda koja je za njeno puštanje zatražila otkup.

Njena majka Angelina zadobila je povrede ramena dok je pokušavala da spreči otmičare da odvedu njenu ćerku, koja je sve vreme vrištala, prenosi Dejli mejl. Međutim, četvoročlana banda bila je snažnija od nje.

Otac devojčice Vinand de Jager, šampion F1 u trkama motornim čamcem, ubrzo je primio telefonski poziv od bande, koja je zahtevala 120.000 evra za njeno puštanje.

Pročitajte još - Osmoro učenika ubijeno prvog dana škole

Kako su neki mediji prenosili, devojčica je bila ispred škole sa majkom i mlađim bratom (5), kada ih je banda napala iz tojote fortuner 4x4.Pretpostavlja se de je Ejmi bila meta, jer su kidnaperi ostavili njenog brata, a takođe nisu dirali ni drugu decu, pre nego što su je oteli.

- Čula sam majku kako vrišti, i videla belu tojotu kako odlazi a majka pada na zemlju. Nisam uspela da vidim ljude u kolima jer su stakla bila zatamnjena - rekla je jedna majka koja je svedočila kidnapovanju.

RAZLOG KIDNAPOVANjA I DALjE MISTERIJA

Kako su mediji preneli, deda šestogodišnjakinje rekao je da nije plaćen otkup za njen povratak, iako je to bio zahtev otmičara.

- Otmičari su je ostavili u utorak oko 2 sata ujutru u naselju Vanderbijalpark. Rekli su joj da pretrči ulicu po mraku i da je sa druge strane čeka njena majka. Međutim, niko je nije čekao, a kidnaperi su se odvezli sa tog mesta, rekao je Ejmin deda.

Devojčici su pomogli stranci koji su prolazili tim putem koji su je odveli u najbližu policijsku stanicu, nakon čega je obaveštena i porodica.

Policija i dalje prikuplja informacije i traga za počiniocima.