SMRT američkog milijardera Džefrija Epstajna (66), izdašnog donatora demokratskih i republikanskih kandidata na izborima i prijatelja aktuelnog i bivšeg šefa Bele kuće Donalda Trampa i Bila Klintona, kao i princa Endrjua, Tonija Blera, Džordža Stefanopulosa... podgrejala je sumnje da nije sam sebi okončao život u ćeliji "njujorškog Gvantanama".

Pročitajte još: KOME JE LAKNULO ZBOG SMRTI EPSTAJNA? Moćnici u paukovoj mreži oko milionera pedofila, Srbija jedno ime pamti po zlu

Vlasnik "Lolita ekspresa", kako su zvali njegov "boing 727" kojim je prevozio ugledne goste na orgije sa maloletnicama, iza rešetaka je završio optužen za trgovinu ljudima i seksualno zlostavljanje, ali suđenje nije dočekao.

Dnevnik "Vašington post" navodi da oni koji su bili bliski Epstajnu sumnjaju da je ubijen, dok je predsednik SAD Donald Tramp samo to potvrdio na "Tviteru" podelivši sugestiju glumca Terensa Vilijamsa da bi bivši predsednik SAD Bil Klinton i njegova supruga i predsednički kandidat Hilari mogli da budu uzrok Epstajnove smrti.

Iz Klintonovog kabineta su odbačene teorije zavere oko umešanosti bračnog para Klinton u smrt Epstajna kao "neverovatne i neistinite".

Pročitajte još: HRAM NA DEVIČANSKIM OSTRVIMA KRIJE JEZIVU ISTINU: Veruje se da je Epstajn u njemu brutalno zlostavljao devojčice

- I Donald Tramp to zna - navela je Klintonova portparolka Endžel Urenja.

I Tramp i Klinton tvrde da Epstajna nisu videli godinama.

Epstajn je priznao krivicu povodom optužbi na Floridi za druženje sa maloletnicama i njihovo prostituisanje. To ga je oslobodilo saveznih optužbi i doživotne robije. Umesto toga, dobio je 13 meseci "radnog prevaspitavanja" u dobro čuvanom zatvoru, uz obavezu da isplati odštetu žrtvama i bude obeležen kao seksualni nasilnik.


Foto AP Džefri Epstajn

Novom optužnicom, međutim, Epstajn se teretio za seksualnu trgovinu i zaveru protiv desetak maloletnica. To ga je moglo koštati 45 godina. Oštećene žene su ogorčene vešću o njegovoj smrti:

- Mi ćemo morati da živimo sa ožiljcima njegovih dela do kraja života, dok se on nikada neće suočiti s posledicama svojih zločina i bolom koji je naneo tako velikom broju ljudi - rekla je Dženifer Araoz, tvrdeći da ju je Epstajn silovao u svom njujorškom stanu 2000. godine, kada joj je bilo samo 15 godina.

Tri nedelje pred smrt, Epstajn je u zatvoru pronađen bez svesti sa ranama po vratu, pa je stavljen pod prismotru zbog strahovanja od samoubistva, iako ni tada nije bilo jasno da li se radilo o samopovređivanju. Ta prismotra je ukinuta posle šest dana, ali je trebalo da bude proveravan svakih 30 minuta. No, to nije činjeno u noći pred njegovu smrt, u 6.30 ujutro po lokalnom vremenu.

Glavni patolog u Njujorku Barbara Sampson uverena je da se Epstajn obesio u zatvorskoj ćeliji. No, istraga u vezi sa njegovom smrću je, ipak, otvorena.

HTEO DA OPLODI ČOVEČANSTVO

ZAINTERESOVAN za veštačku inteligenciju i genetski inženjering, koji je uključivao i njegovu spermu, Epstajn je planirao da "oplodi ljudsku rasu svojom DNK" tako što bi oplodio 20 žena i koristio svoje imanje u Nju Meksiku kao 'ranč za bebe', gde bi se ove žene porađale. Nameravao je i da zamrzne svoju glavu i penis.