Devet osoba je ubijeno, a najmanje 16 ih je ranjeno u novoj pucnjavi u SAD, u Ohaju, samo nekoliko sati nakon smrtonosnog napada u Teksasu gde je ubijeno 20, a ranjeno 26 ljudi.


Policija u Dejtonu veruje da je napad izvela samo jedna osoba, koja je ubijena u pucnjavi, ali još nije utvrdila njen identitet i motiv, prenosi AP.


Policija je na Tviteru navela da je "situaciju sa pucnjavom" u četvrti Oregon u Dejtonu počela u 01:00 po lokalnom vremenu, ali da su policajci brzo uspeli da okončaju incident , javio je britanski Miror.Lokalne bolnice obaveštene su da će pristići nekoliko pacijenata povređenih u pucnjavi. Prema lokalnoj televiziji, najmanje sedam žrtava je ubijeno.
Predstavnik policije Mt Karper rekao je na konferenciji za novinare da su osumnjičenog ubili policajci na mestu događaja.


Na snimcima sa lica mesta videla su se brojna vozila hitnih službi, a prema izveštajima na društvenim mrežama pucnjava se dogodila ispred bara Ned Pepers.Iz bolnice Majami veli potvrđeno je da je hospitalizovano 16 povređenih u pucnjavi, ali detalji o njihovom stanju nisu saopšteni.


Dejton se nalazi na zapadu Ohaja i ima oko 140.000 stanovnika.


Karper je četvrt Oregon opisao kao miran deo centra grada, pun zabavnih sadržaja, kao što su barovi, restorani i pozorišta i istakao da su ovakvi događaji neuobičajeni za grad kao što je Dejton.


Pucnjava u Dejtonu desila se samo neoliko sati posle sličnog incidenta u teksaškom gradu El Paso, a pre samo nekoliko dana 19-godišnji napadač ubio je troje ljudi, uključujući dvoje dece, na festivalu hrane u severnoj Kaliforniji.


Pucnjava u Dejtonu je 22. masovno ubistvo u SAD u 2019. godini, prema podacima Severoistočnog univerziteta, koji prati sva ubistva u toj zemlji od 2006. godine u kojima je ubijeno četvoro ili više ljudi, ne ukljjučujući napadača.


Prvih 20 masovnih ubistava u SAD ove godine odnelo je 96 života.