MLADIĆ (17) iz češkog grada Berouna osumnjičen je da je ukrao roditeljima automobil, a potom pijan izazvao saobraćajnu nesreću u noći između subote i nedelje, u kojoj je povređeno troje srpskih državljana. Oni su zadobili teške povrede i prebačeni su u bolnicu u Pragu. Prema nezvaničnim informacijama, reč je o Srbima koji rade u obližnjoj fabrici gramofonskih ploča.

Pročitajte još: DETALjI UDESA MAŠE TERZIĆ: Vozač "golfa" prošao na crveno, zakucao se u njen auto, koje je od siline udarca odletelo na stub semafora

Na društvenim mrežama pojavile su se informacije da je jedna od povređenih žena iz Bele Crkve, kao i da je pretrpela teške prelome karlice i rebara. Navodno, prema nezvaničnim informacijama, među povređenima su B. S., G. Ž. i A. P.

Udes se dogodio malo posle ponoći, kada je vozač skrenuo sa glavne ulice, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u pešake koji su, navodno, u tom trenutku, bili na trotoaru. Češki mediji prenose da je analizama utvrđeno da je maloletnik u krvi imao 1,6 promila alkohola.

- Udes se dogodio u Karlovi, regiji Beroun, posle ponoći. Sedamnaestogodišnjak, bez vozačke dozvole, pod uticajem alkohola, ukrao je automobil svojih roditelja i oborio troje pešaka - izjavila je za češke medije Mihaela Novkova, portparol lokalne policije.

Prema njihovim navodima, među povređenima su dve žene, starosti 46 i 48 godina i jedan muškarac (44). Na lice mesta su izašle čak četiri ekipe Hitne pomoći.


Pročitajte još: STRAVIČNA NESREĆA: Autobus sa 40 putnika se prevrnuo na automobile, ima mnogo mrtvih

Prema poslednjim informacijama, maloletniku koji je vozio automobil još nije određen pritvor, niti je saslušan. Njemu prete otpužbe za više krivičnih dela, između ostalog i za nanošenje teških telesnih povreda.