DAN pošto je šef Bele kuće sastanak s demokratama, koji kontrolišu Predstavnički dom Kongresa, napustio posle tri minuta, usledio je otvoreni sukob republikanskog predsednika Donalda Trampa i demokratske "šefice" Donjeg doma Nensi Pelosi.

Pelosijeva je zatražila od Trampove porodice i saradnika da mu pomognu i "intervenišu" za dobrobit zemlje. Tramp je nju nazvao "ludom Nensi" i zaključio:

- Ja sam ekstremno stabilni genije - rekao je Tramp.

Ali, tu nije bio kraj. "Postrojio" je pet saradnika da potvrde da nije vikao na sastanku s demokratama u Beloj kući. Jedan po jedan, govorili su da je bio miran i staložen, dok je savetnica Bele kuće Kelijen Konvej istakla i da nije imao "ispade". Portparolka Bele kuće Mercedes Šlap je dodala:

PROČITAJTE JOŠ - Tramp odbio zahtev za putovanje Pelosijeve

- Bili ste veoma mirni. Veoma direktni. U više navrata ste pokušali da pregovarate i sarađujete sa njima o problemima bezbednosti na granicama, koju oni zovu izmišljenom krizom. Vreme je da se probude i prestanu sa ovim političkim ratom - preporučila je Šlapova.

PROČITAJTE JOŠ - Tramp: Nadam se da neće biti rata sa Iranom

"HUAVEJ"

TRAMP kaže da bi kineski tehnološki gigant "Huavej" mogao da bude deo trgovinskog sporazuma između SAD i Kine, uprkos tome što je tu kompaniju okarakterisao kao "vrlo opasnu".