GRAĐEVINSKI radnik iz Indije čudom je preživeo nesreću kada mu je armatura prošla kroz kroz glavu. Jezivi snimak iz bolnice prikazuje Sandžeja Bahea (21) kako potpuno svestan leži u krevetu dok mu metalna šipka viri sa obe strane lobanje.

Pročitajte još:
UZNEMIRUJUĆI VIDEO: Pojavio se stravičan snimak nesreće kod Kraljeva

Mladić je na radnom mestu pao u bunar prilikom čega mu se gvožđe zabilo u desnu slepoočnicu i izašlo na čelu, iznad levog oka. Hirurzi su u trci sa vremenom izveli zahvat koji je trajao 90 minuta, pre koga su Sandžeja morali da reanimiraju jer mu je krvni pritisak bio daleko ispod normale.

Operacija je izvanredno obavljena, uz minimalno krvarenje i jedva primetno oštećenje tkiva oko rana. Šipka je bila milimetrima udaljena od glavne vene koja vodi krv iz mozga.


Pročitajte još: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Bežala dok je mogla, a onda je skalpirali i raskomadali


- Jako je rizično davati pacijentima anesteziju u ovakvim slučajevima. Intubacijom smo uspeli da održimo vitalne funkcije – rekao je doktor Pramod Giri, na čelu tima hirurga koji su spasli radnika.

On je dodao da je jedna od mogućih komplikacija meningitis, ali da se pacijent za sada uspešno oporavlja, kao i da su preduzete mere prevencije.