NAORUŽANA grupa za koju se sumnja da pripada meksičkom narko kartelu Santa Rosa de Lima postavila je snimak kamere sa šlema masakra bande rivala, koja je verovatno bila deo kartela Halisko Nueva Henerasion (Cártel Jalisco Nueva Generación).


Pročitajte još: KAKO "EL ČAPO" KAŽNjAVA IZDAJU: Bili su žive krpene lutke, polomio im je sve kosti


Munjevit udar na limarsku radnju, prilikom kog je ubijeno pet ljudi u gradu Gvanahuato, počeo je paljbom iz jurišnih pušaka dok su napadači pristizali u pikapima. Dobro naoružani kriminalci u pancirima su zatim organizovano, nalik vojsci, iskočili iz prikolica i iz blizine dokrajčili ranjene branioce pored vrata. Onda su kolima razvalili vrata garaže i upali unutra.

Jedan od njih, verovatno vođa, nosio je GoPro kameru na šlemu i naredio juriš posle početnih rafala, a izgleda da “operacija” nije potpuno uspela jer im je pobegao šef “ispostave”.


Pročitajte još: El Čapo špijunirao saradnike softverom ugrađenim u telefone


Dva kartela su u ratu od 2017. a vođa Halisko Nueva Henerasiona je bivši saradnik ologlašenog Hoakina Guzmana, zvanog El Čapo, koji je nedavno u Njujorku proglašen krivim za, između ostalog, organizovani kriminal, pranje novca, prekršaje sa vatrenim oružjem i trgovinu narkoticima.

(vanguardia.com.mx/dailymail.co.uk)