Tatjana Bakaljčuk, vlasnica najveće ruske onlajn prodavnice „Vajldberis“, koja se nalazi na četvrtom mestu liste najskupljih kompanija „Runeta“ (ruskog segmenta interneta) sa procenjenom vrednošću od 1,2 milijarde dolara, postala je druga žena milijarder u Rusiji, prenosi časopis „Forbs“.

Pošto kompanija „Vajldberis“ vlasnice Tatjane Bakaljčuk nije javna, procena njene vrednosti je napravljena na osnovu podataka o prodaji i profitu, ističe „Forbs“. Bakaljčukova se prvi put našla na listi najbogatijih ljudi u Rusiji pre godinu dana, kada je njeno bogatstvo procenjeno na 600 miliona dolara.

PROČITAJTE JOŠ - Forbs: Džef Bezos najbogatiji sa više od 100 milijardi dolara

Tatjana Bakaljčuk je pokrenula biznis zajedno sa mužem Vladislavom 2004. godine. U početku su se bavili prodajom ženske odeće u nemačkim katalozima „Oto“ i „Kuele“, a kasnije su se u njihovom asortimanu pojavile i druge vrste robe — kućna tehnika, kozmetika, proizvodi za decu. Prihod kompanije u 2018. godini iznosio je 1,7 milijardi dolara.

Do sada je jedina žena milijarderka u Rusiji bila Elena Baturina, supruga bivšeg gradonačelnika Moskve Jurija Lužkova.(Sputnjik)