Misterija nestanka dvadesetdvogodišnje Grejs Milane, turistkinje iz Eseksa koja je pre nedelju dana nestala iz luksuznog hotela u Oklendu i dalje potresa novozelandsku i britansku javnost.

Grejs je nestala 1. decembra kad je stigla u Oklend, jednu od stanica na njenom proputovanju svetom.

Policija je pregledom nadzornih kamera utvrdila da je zadnji put viđena s jednim muškarcem, a onda joj se gubi svaki trag.

"Nažalost, smatramo kako je gospođica Milane u velikoj opasnosti", poručili su iz policije.

Danas je njen otac David Milane (60), građevinski milijarder, stigao na Novi Zeland i održao konferenciju za medije na kojoj nije mogao da zadrži suze.

"Zadnji put smo se čuli 1. decembra i strašno smo zabrinuti. Ona je predivna, otvorena, ljubazna ćerka koja obožava svoju porodicu", kroz suze je procedio Milane.

Pročitajte još - OTKAZANA POTRAGA: Nemački milijarder nestao u Alpima

"Nikada nije prošlo toliko vremena, a da se ne čujemo. Na Novi Zeland je stigla 20. novembra i bombardovala nas fotografijama i pričama sa svojih avantura", kazao je otac, piše Dejli mejl (Daily Mail).

"Strašno smo uznemireni i ne mogu vam uopšte objasniti kroz šta prolazimo", poručio je otac, a onda više nije mogao da se suzdrži i potpuno se pred svima slomio.

"Preklinjem vas, bilo ko ako je zadnjih dana video moju Grejs ili ostvario bilo kakav kontakt s njom da nam se javi jer nam je svaki detalj važan", kroz suze je molio neutešni otac.

Detektiv Skot Berd koji vodi slučaj je rekao da je Grejs zadnji put viđena u 21:41 u subotu 1. decembra u hotelu "Siti lajf (City Life)", a bila je u muškom društvu.

Nestala je dan pre svog rođendana, a njen brat Deklan je objavio emotivni video u kom moli vlasti da urade sve kako bi se "njegova sestra vratila kući".

Njen drugi brat Majkl rekao je da je Grejs pre Novog Zelanda doputovala u Peru sa organizovanom grupom, ali je onda sama odlučila da ode u Novi Zeland.

"To je bio njen san. Obići svet", kazao je Majkl.

Njena zadnja objava na društvenim mrežama bila je dan pre njenog nestanka.

"Mislim da me je ovo putovanje promenilo. Kupila sam samo neke farmerke", napisala je na Tviteru.

Policija je poručila da nastavlja potragu za Grejs Milane, a neutešna porodica moli sve za pomoć kako bi se njihova ćerka, koja je nedavno diplomirala i odlučila da se počasti putem oko sveta, sigurno vratila u njihovo naručje.