TIKET lutrije "Megamilioni" prodat u američkoj državi Južna Karolina osvojio je "vrtoglavih" 1,6 milijardi dolara! Još se ne zna ko je srećnik koji je pogodio svih šest brojeva. Prema zakonu, krajnji rok za potvrdu dobitka je od 180 dana do jedne godine.

Pročitajte još: Džekpot državne lutrije porastao na milijardu dolara

Izvučeni dobitni brojevi su 5, 28, 62, 65, 70 i megaloptica broj 5. Srećni dobitnik je kupovinom loza od dva dolara pobedio iako su bili prilično mali izgledi, budući da je verovatnoća da se pogodi svih šest brojeva jedan u 302,5 miliona.

Lutrija "Megamilioni" se igra u 44 države SAD, Vašingtonu i na Devičanskim ostrvima. U osam država od ukupnog broja u kojima se igra pobednici imaju pravo da ostanu anonimni, ali u ostalim državama javnosti se saopštava ko je dobitnik pobedničke kombinacije. Delaver, Džordžija, Kanzas, Merilend, Severna Dakota, Ohajo, Južna Karolina i Teksas dozvoljavaju da dobitnik ostane anoniman.

Pročitajte još: SAD: Nagrada od 654 miliona dolara čeka dobitnika

Iz državne lutrije navode da će prema njihovom iskustvu proći nekoliko dana do nekoliko nedelja dok se srećni dobitnik ne pojavi da potvrdi svoj dobitak.

Zasada nije poznato da li ima više dobitnih tiketa prodatih na drugim mestima. Prethodni džekpot je osvojen 24. jula, kada je 11 kolega iz jedne firme u Kaliforniji osvojilo 543 miliona dolara.

ODMAH ILI ZA 29 GODINA

Kada se odluči da ode po nagradu, novopečeni bogataš moći će da odabere da li će da preuzme 904 miliona dolara odmah ili svih 1,6 milijardi dolara, ali u narednih 29 godina.