SLOVENAČKA vojska doživela je veliku sramotu nakon što je njihovim pripadnicima ukradena velika količina municije iz kamiona kog su vojnici ostavili na - parkingu.

Pročitajte još: DAJTE MI 10 SKLEKOVA!”: Premijer stao pred pobunjene vojnike i obuzdao protest

Sve je krenulo naopako nakon što su vojnici dobili zadatak da kamion pun municije prebace do aerodroma u Lejpcigu. Odatle je oprema trebala da bude prebačena u Mali gde se nalaze pripadnici slovenačke vojske. Vojnici su iz Ljubljane krenuli u utorak 2. oktobra i u Leipcig su stigli poslepodne.

Let za Mali bio je na rasporedu sledećeg dana pa su vojnici odlučili da prespavaju u hotelu kraj aerodroma. Ispred hotela su parkirali kamion i povremeno su ga obilazili kako bi se uverili da je sve u redu.

- Tokom obilaska oko 3.10 sati jedan vojnik je otkrio da je cerada prerezana i da nedostaje 2000 komada municije - kazao je Simon Korez, predstavnik za medije slovenačke vojske, piše portal Žurnal 24.
Istraga će utvrditi ko je odredio da se spava u hotelu, vojnici, ili je takva bila naredba, no sigurno je da je ovaj teret trebao da bude negde na sigurnom. Nestalo je 1000 komada municije kalibra 5.56 milimetara i 1000 zrna od devet milimetara.

(vecernji.hr)