OBELEŽAVANjE 17. godišnjice terorističkih napada na Vašington i Njujork danas donekle ostaje u senci objavljivanja kritičke knjige o administraciji predsednika SAD "Strah - Tramp u Beloj kući" Boba Vudvorda. Dva meseca uoči izbora za Kongres, koji se smatraju velikim testom popularnosti predsednika SAD, Tramp se oglasio dan pre nego što će se knjiga novinara, koga je svojevremeno proslavila afera Votergejt, pojaviti pred čitaocima:

Pročitajte još: Obama: Tramp je simptom podele SAD

- Vudvordova knjiga je šala, još jedan napad na mene, u baražnoj vatri udara, koji sada koriste neproverene, anonimne izvore - napisao je Tramp na "Tviteru", najavivši da će on sam da napiše "pravu knjigu".

Vudvordova knjiga, već unapred je u američkim liberalnim medijima označena kao bestseler, jer su se navodi iz nje pojavili i pre nego što je ugledala svetlo dana, ustalasali vašingtonsku političku elitu. A sam Vudvord je poručio Amerikancima da se "što pre probude i shvate šta se dešava".

Pročitajte još:Bela kuća negira navode iz Vudvordove knjige da je Tramp opasno neupućen lider

U knjizi se, na osnovu svedočenja "insajdera" Bele kuće, od kojih su mnogi anonimni, tvrdi da su SAD suočene sa disfunkcionalnim predsednikom. Vudvord prikazuje Trampa kao neznalicu, koji vređa i nipodaštava svoje saradnike. Tramp je odbio da ga Vudvord intervjuiše za knjigu.

Bob Vudvord AP Photo

SKLANjALI MU DOKUMENTA

Vudvord navodi i da su saradnici često sklanjali dokumenta sa Trampovog stola Ovalnog kabineta kako bi ga sprečili da ih potpiše, da ne bi ugrozio svetsku bezbednost ili američke interese.