U GRADIĆU Trape, tridesetak kilometara jugozapadno od Pariza, jedan čovek, identifikovan kao Said Segreg (36), ubio je majku i sestru. Teško je ranjena treća žena, koja nije član porodice nego se slučajno zatekla na mestu ubistva. Policija je, potom, ubila napadača pošto je on, mašući nožem i preteći, izašao iz kuće, ignorišući policijska upozorenja.

Pročitajte još: HAOS U RESTORANU: Uleteo u lokal i napao goste nožem, dve osobe preminule (FOTO)

Iako zvaničnici tvrde da je reč o porodičnoj svađi sa fatalnim ishodom, teroristička organizacija Islamska država preuzela je odgovornost za ovo dvostruko ubistvo. Uprkos tome, francuski ministar unutrašnjih poslova Žerar Kolomb izjavio je da se napad zasada ne tretira kao teroristički.

On je istakao da je muškarac, koji je ubio majku i sestru, imao "ozbiljne psihičke probleme". Pretpostavlja se da je treća žena kolateralno stradala u jalovoj nameri da pomogne i odbrani žrtve.

Prvobitno je bilo saopšteno da je jedna osoba ubijena, a dve su ranjene, ali je potom francuski zvaničnik objavio da su dve osobe ubijene, a da je treća teže ranjena. Amak, novinska agencija te terorističke organizacije, objavila je u saopštenju da je napadač borac Islamske države, ali za to nije pružila konkretne dokaze.

Televizija BFM je objavila da je napadač uzvikivao "Alahu akbar" i da je napao prolaznike. Kako je preneo AP, muškarac se, posle krvoprolića, zatvorio u majčinu kuću, a potom ga je policija ubila.

Trape, siromašno mestašce kraj francuske prestonice, na zlom je glasu zbog lokalnih bandi, kao i zbog tvrde struje islama. Oko 50 stanovnika je, prema podacima francuske tajne službe, otišlo u Siriju i Irak da se bori na strani ekstremnih islamista.

ŽIVOT "BEZ PROBLEMA", UZ RELIGIJU

LOKALNI mediji su, pozivajući se na policijske izvore, objavili da je Said Segreg u četvrtak viđen kako nosi više različitih noževa, pri čemu je bio u društvu svog višegodišnjeg prijatelja Kamela Salhija. Salhi je za Segrega rekao da nije imao probleme, nije koristio alkohol, niti opijate, kao i da je bio veoma religiozan.