Tužilaštvo u američkoj državi Vašington razmatra da li će da pokrene postupak protiv 18-godišnje Tejlor Smit pošto je gurnula dve godine mlađu drugaricu Džordan Holgerson sa mosta koja je tom prilikom zadobila teške telesne povrede, prenose lokalni mediji.

“Slučaj će biti prosleđen Tužilaštvu Okruga Klark”, navodi se u saopštenju i dodaje se da je Smitova sarađivala sa vlastima u vezi sa ovim incidentom, prenosi “Jahu”.

Kako navode američki mediji, na video snimku koji je preplavio društvene mreže, vidi se kako je jedna osoba, za koju se sumnja da je Tejlor, gurnula Džordan sa 18 metara visine u vodu.

Pročitajte još - Gurnuo suprugu sa mosta u Dunav?

Holgerson je u izjavi za KATU-TV rekla da je želela da skoči pošto je prethodno videla kako to radi njen prijatelj. Smitova ju je gurnula sa mosta, iako Džordan nije bila spremna da obavi skok.

“Došla sam na ivicu mosta sa prijateljicom. Ona je odbrojavala, ali nisam razmišljala o tome. Rekla sam: 'Ne broji mi, neću da skočim ukoliko mi odbrojavaš, nisam spremna'. A onda me je gurnula”, izjavila je 16-godišnja Džordan.

Ona je pala na stomak u vodu i tom prilikom polomila nekoliko rebara i povredila jednjak i dušnik.Ona je istakla da joj je radnik Hitne pomoći koji taj dan nije bio na dužnosti pomogao da dođe do obale, a ljudi u okolini su joj pritrčali u pomoć i smirivali je.

“Srećna sam što sam OK”, kazala je ona.

KATU-TV je u prilogu navela da Tejlor Smit nije želela da komentariše incident.