RODITELjI prve dame SAD, Viktor (74) i Amelija (72) Knavs, izrazili su zahvalnost "na ovom predivnom danu za porodicu" preko njihovog advokata koji je objavio u Njujorku da su Melanijini majka i otac, položivši zakletvu, zvanično postali državljani Amerike.

Kritičari šefa Bele kuće, međutim, nisu propustili priliku da zajedljivo pitaju kako se to sada Tramp odjednom ne buni protiv "lančanih migracija", koje u Ameriku dovode, u SAD ranije doseljeni njihovi članovi porodice.

Pročitajte još - Melanija Tramp - simbol otpora ili bez ikakvog uticaja?

- Gotovo sve američke porodice imaju vezu s programima imigracije koje Tramp želi da ukine, uključujući njegovu porodicu - primetio je, ne bez ironije, demokratski kongresmen Luis Guterez.

Kako god, tek Knavsovi su se prošlog leta, kada se Melanija sa sinom Baronom preselila iz Trampove kule u Njujorku na najprestižniju vašingtonsku adresu, pridružili kćerci i unuku. U međuvremenu su viđani sa advokatom i u Njujorku, ali su odbijali da komentarišu zbog čega posećuju imigraciono odeljenje, ponavljajući da imaju stalnu dozvolu boravka u SAD, odnosno "zelenu kartu".

To im je omogućavalo da putuju, kao deo Trampove porodice, u predsedničkom avionu i da borave u Beloj kući. Američki mediji su pisali da su Knavsovi vrlo bliski sa unukom Baronom, sa kojim razgovaraju na - slovenačkom.

BLAGOSLOV Knausovi su prvi put 2004. godine posetili Njujork i Mara Lago, gde je, navodno, Donald Tramp zatražio od njih blagoslov da se oženi njihovom kćerkom Melanijom. Tramp je zaprosio Melaniju u aprilu te godine na gala večeri na Menhetnu. Melanija je dobila državljanstvo SAD 2006.

Vreme provode na relaciji između Njujorka, gde imaju stan u Trampovoj kuli, Vašingtona i zetovog imanja na Floridi, Mara Lago.

Knavsovi, međutim, nisu napustili ni Sevnicu, u Sloveniji, gde je rođena prva dama SAD i gde imaju kuću, koju posećuju dva do tri puta godišnje. Nekadašnji šofer Viktor i krojačica Amalija upoznali su se 1966. godine i započeli zajednički život u dvosobnom stanu. Kasnije je Viktor, samo dve godine stariji od zeta Donalda, nekadašnji član Komunističke partije Jugoslavije, prešao u firmu koja se bavila prodajom automobila i stekao kolekciju "mercedesa". Njegova supruga uvek je savršeno odevena.

Knavsovi imaju još jednu kćerku, Ines, godinu dana stariju od Melanije. U međuvremenu su usvojili i nemačku verziju svog prezimena, Knaus.

Melanija i Donald Tramp

Predsednik Tramp je pre 13 godina pričao da je jula 2002. godine u Sloveniji "proveo 13 minuta". Magazin "Njujorker" je pisao da su se spustili Trampovim "boingom 727" u Ljubljanu u osam uveče, odvezli se sa Knavsovima u hotel "Toplice" na Bledu, gde su večerali školjke na luku sa krompirom i šumske borovnice, dok je Melanija prevodila.