"Koka-kola" je danas u Japanu lansirala svoje prvo alkoholno piće, sa ukusom limuna, u pokušaju da osvoji nova tržišta i potrošače.


Američki gigant u proizvodnji pića u prodaju je danas pustio tri vrste penušavog pića sa ukusom limuna, sa tri do osam procenta alkohola, prenosi Bi-Bi-Si.


Novi proizvod, koji je "Kola-kola" opisala kao "jedinstven" u svojoj 125-godišnjoj istoriji, namenjen je rastućem tržištu mladih - pogotovu ženskog pola.


"Koka-kola", kako navodi, ne planira da novo piće predstavi na tržištima izvan Japana.


PROČITAJTE JOŠ: ''Koka-Kola'' pravi svoje prvo alkoholno piće?


U skladu sa tradicijom ove kompanije, recept je strogo čuvana tajna, ali je novo piće pravljeno po modelu popularnih japanskih pića Ču-Hi - mešavine lokalnog alkohola i raznih voćnih ukusa.


Inače, japansko piće Ču-Hi na tržištu je svojevremeno predstavljeno kao alternativa za pivo, pokazavši se posebno popularnim među pripadnicama ženskog pola.


Japanske kompanije kao što su Suntori, Asahi i Kirin, trenutno dominiraju u proizvodnji konzervi pića Ču-Hi, čiji su najpopularniji ukusi snažni citrusi poput grejpfruta ili limuna.


Osvežavajuća pića s niskim procentom alkohola ("alkopop") postala su popularna u Evropi i Britaniji 1990-ih godina, ali su izazvala i polemiku, jer su mnogi bili zabrinuti da bi takva pića mogla da ohrabre mlade da piju više alkohola.