Nemački kuvar ne baca ništa, prehrambeni otpad služi u hotelu

Tanjug

12. 03. 2018. u 23:07

Ostaci koje drugi kuvari bacaju, poput kore od krompira, stabljika brokolija i peteljki paradajza, posebni su sastojci nemačkog kuvara Dominika Fletnera

Немачки кувар не баца ништа, прехрамбени отпад служи у хотелу

Ilustracije,Thinkstock

Ostaci koje drugi kuvari bacaju, poput kore od krompira, stabljika brokolija i peteljki paradajza, posebni su sastojci nemačkog kuvara Dominika Fletnera.


On je glavni kuvar hotela "Sejl siti" u Bremerhavenu, gde već duže od četiri godine pokušava da iskoristi svaki deo voća i povrća i time minimizuje bacanje hrane, prenosi Hina.

"U početku je bilo komplikovano", kazao je 45-godišnji kuvar.


PROČITAJTE JOŠ: Kuvarima sezoncima plata i do 1.200 evra

On je naveo da rezultati danas govore sami za sebe, pošto je ušteđeno skoro 2.000 litara prehrambenog otpada.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (2)