Omaroza Njumen, bivša savetnica predsednika SAD Donalda Trampa koja se prethodno proslavila učešćem u njegovom rijaliti šou programu "Šegrt", iskoristila je premijerno pojavljivanje u američkom "Velikom bratu poznatih ličnosti" da uz suze uputi upozorenje da je Amerika u opasnosti, i da ona " nikada, ni za milion godina" neće više glasati za Trampa.


U klipu epizode ovog rijalitija koji se prikazuje na "Si-Bi-Esu" Omaroza je na pitanje druge zvezde ovog programa Rosa Metjuza, takođe višestrukog učesnika rijaliti programa, na pitanje postavljeno u ime Amerikanaca "Da li treba da se zabrinemo", odgovorila potvrdno.


Omaroza je uz suze u očima izgovorila "da" i nastavila.


"Neće biti dobro. Neće", rekla je ona.


Pročitajte još: Tramp: Vera je suština američkog života i slobode


Potom je Metjuzu kazala da nikada više neće glasati za aktulnog predsednika.


"Pobogu ne. Nikada. Ni za milion godina, nikada", rekla je Omaroza.


"Ej-Bi-Si njuz" podseća da je ona u decembru prošle godine podnela ostavku na funkciju direktorke komunikacija Kancelarije za vezu sa javnošću u Beloj kući, a u jučerašnjoj epizodi novog rijalitija kazala da je bila progonjena porukama koje Tramp piše na Tviteru.


Pročitajte još: Sekretar osoblja Bele kuće podnosi ostavku zbog navodnog nasilja u porodici


"Bila sam progonjena tvitovima bukvalno svakog dana. Ono kao, šta će sledeće on da tvituje?", navela je tada Omaroza uz tvrdnju da su je drugi Trampovi savetnici sprečavali da mu prilazi i ubeđuje ga da malo smanji aktivnosti na društvenim mrežama.


Bela kuća se istog oglasila povodom Omarozinih reči izgovorenih u "Velikom bratu poznatih ličnosti", navodeći da na njene komentare ne gleda "previše ozbiljno".


"Omaroza je triput otpuštena iz ''Šegrta'' i ovo je četvrti put da joj dajemo otkaz”, kazao je novinarima glavni zamenik pres sekretara Bele kuće Radž Šah.


Omaroza je prvu slavu u SAD stekla 2004. učestvovanjem u Trampovom "Šegrtu" emitovanom na "En-Bi-Siju", da bi nakon toga dobila njegov poziv za učešćem i u "Šegrtu poznatih ličnosti" 2008. u kojem joj je aktuelni predsednik Amerike ponovo dao "otkaz".