Bivši britanski premijer Toni Bler rekao je danas da vreme curi za zaustavljanje Bregzita koji će "torpedovati Britaniju i zbog čega će žaliti generacije koje dolaze" i pozvao je laburiste da se usprotive tom procesu.


Bler, laburistički premijer od 1997. do 2007. godine, rekao je da će Britanija postati siromašnija i slabija i upozorio da premijerka Tereza Mej nije rešila nijedan problem u vezi statusa Severne Irske posle Bregzita, prenela je agencija Rojters.


PROČITAJTE JOŠ: Toni Bler zatvara firmu za savetodavne usluge

"Pravimo grešku koju savremeni svet ne može da shvati i generacije u budućnosti nam neće oprostiti", naglasio je Bler u tekstu objavljenom na njegovoj veb stranici.

"2018. godina biće poslednja šansa da se osigura da li su predloženi novi odnosi sa Evropom bolji od postojećih", istakao je Bler.

Bler traži od njegove Laburističke partije da se priključi borbi za zaustavljanje Bregzita.


PROČITAJTE JOŠ: Razvode se Toni i Čeri Bler, zbog afere sa bivšom ženom Mardoka

Više od godinu i po nakon što je na referendumu odlučeno da Velika Britanija napusti EU, Britanci su i dalje duboko podeljeni u pogledu odnosa prema Bregzitu.

Oni koji podržavaju Bregzit smatraju da Bler takvim stavom nanosi štetu i britanskim pregovorima sa EU i volji ljudi, navela je britanska agencija.