MUŠKARAC (33) i žena (24) iz Srbije uhapšeni su na Halkidikiju pre dva dana zbog sumnje da su tokom jula krali luksuzne automobile stranih registracionih oznaka. Treća osoba je identifikovana, ali još nije uhapšena, a sve troje se terete da su predvodili kriminalnu grupu čije mete su uglavnom bili "lend roveri".

Hapšenje je usledilo posle iscrpne istrage policije u Mudaniji na severu Grčke. Kako prenose njihovi lokalni mediji, inspektori su ustanovili da kradljivci automobila imaju razrađen sistem i modernu opremu, kao i "šemu" za prebacivanje vozila preko granice. Poslednjih nedelja na Kasandri, prvom "prstu" Halkidikija, nestalo je nekoliko luksuznih "lend rovera".

- Dvoje Srba je privuklo pažnju policije, koja ih je sprečila u nameri da ukradu jedan parkirani automobil - pišu grčki portali.

Navodno, lopovi su razbijali prozor, a potom se uz pomoć "pametnih" uređaja povezivali sa vozilom i odvozili ga "na sigurno". Dvoje osumnjičenih navodno čine samo jezgro grupe, koja je operisala po Kasandri u različitom sastavu svaki put kada bi pronašla žrtvu. Posle akcija, luksuzna SUV vozila, do otpremanja van Grčke, krili su na parkingu iznajmljene kuće u kojoj su bili smešteni.

- Prema prvim informacijama koje je dala istraga, od sredine jula ukradena su četiri automobila na širem području Kasandre - pišu mediji u Grčkoj.


ISTRAGA SE NASTAVLjA

KAKO bi se utvrdile sve okolnosti krađa i ko je sve učestvovao u njima, odnosno kako su razradili sistem - policija nastavlja istragu. Protiv uhapšenih su podnete krivične prijave i uskoro će biti saslušani kod tužioca na Halkidikiju.