Nestle smanjuje šećer u čokoladama za 40 odsto
01. 12. 2016. u 17:05
Prehrambeni gigant Nestle saopštio je da je došao do naučnog otkrića koje će mu omogućiti da količinu šećera u čokoladi smanji za 40 odsto
Ilustracija
Ta kompanija je navela da su njeni istraživali pronašli način da se pomoću prirodnih sastojaka koristi drugačija struktura šećera, što će omogućiti da se značajno manje koristi bez promene ukusa slatkiša i čokolada.
"Novi šećer koji se brže rastvara, omogućiće da Nestleu značajno smanji količinu šećera u svojim slatkišima, dok zadržavaju odličan ukus", navodi se u saopštenju.
Nestle je naveo da će patentirati svoja otkrića i početi da koristi novi šećer u svojim proizvodima od 2018. godine.
Dzeki Chen
01.12.2016. 17:31
Novi secer - novi GMO.
@Dzeki Chen - A šta misliš, šta si dao svom detetu ili sebi od Srpskih proizvoda?
Nestle је одавно ГМО компанија.Њихов најгори производ је Нутела
@Анти Антифа - Italijanska kompanija Ferrero je proizvodjac Nutele, a ne Nestle!
Al zato ce pojacati GMO sastojke.
Komentari (6)