Nestle smanjuje šećer u čokoladama za 40 odsto

Beta

01. 12. 2016. u 17:05

Prehrambeni gigant Nestle saopštio je da je došao do naučnog otkrića koje će mu omogućiti da količinu šećera u čokoladi smanji za 40 odsto

Нестле смањује шећер у чоколадама за 40 одсто

Ilustracija

Prehrambeni gigant Nestle saopštio je da je došao do naučnog otkrića koje će mu omogućiti da količinu šećera u čokoladi smanji za 40 odsto.

Ta kompanija je navela da su njeni istraživali pronašli način da se pomoću prirodnih sastojaka koristi drugačija struktura šećera, što će omogućiti da se značajno manje koristi bez promene ukusa slatkiša i čokolada.

"Novi šećer koji se brže rastvara, omogućiće da Nestleu značajno smanji količinu šećera u svojim slatkišima, dok zadržavaju odličan ukus", navodi se u saopštenju.

Nestle je naveo da će patentirati svoja otkrića i početi da koristi novi šećer u svojim proizvodima od 2018. godine.

Pratite nas i putem iOS i android aplikacije

Komentari (6)

Pametan

02.12.2016. 07:30

@Dzeki Chen - A šta misliš, šta si dao svom detetu ili sebi od Srpskih proizvoda?

Анти Антифа

01.12.2016. 19:26

Nestle је одавно ГМО компанија.Њихов најгори производ је Нутела

Janko

01.12.2016. 22:56

@Анти Антифа - Italijanska kompanija Ferrero je proizvodjac Nutele, a ne Nestle!

Djordje Petrovic

01.12.2016. 22:58

Pogledajte YT intervju jednog od direktora kompanije Nestle, koji decidirano jasno i direktno kaze da voda nije inherentno ljudsko pravo. Toliko o Nestleu.

Eeeeeee

02.12.2016. 00:00

@Anti Antifa: Nutelu ne proizvodi Nestle nego Ferrero. Ne kupujem ni jedno ni drugo, sve je to puno GMOa.