PRIPADNICI ekstremne Islamske države koriste "Fejsbuk" da "kolegama" džihadistima prodaju žene i decu kao belo roblje! Cenu, kako navode inostrani mediji, određuju ponuda i potražnja, kao u svakoj trgovini. One se, u proseku, kreću oko 165 dolara za decu od jedne do devet godina, oko 124 dolara koštaju adolescentkinje, a za žene od 40 plaća se dolar po - godini života.

Trgovci robljem cenkaju se posredstvom društvene mreže, ali cena koju prvu objave retko kada bude i ona za koju devojka bude prodata. Sa 8.000 dolara "vrednost" seks-robinje za nekoliko minuta sunovrati se na pomenuti prosek.

Hiljade devojčica i nešto starijih svakodnevno su predmet kupovine i prodaje, a osnovno pravilo glasi da jedno žensko čeljade može da bude prodato petorici, šestorici različitih muškaraca. Neretko, mušterije se predomisle pa vraćaju "robu" natrag porodicama, ali zauzvrat očekuju četvorocifreno obeštećenje.

- Dobili smo svedočenja da su džihadisti ID silovali i devojčice od devet godina - kaže Zainab Bangura, specijalni predstavnik generalnog sekretara UN. - Imamo indikacije da se pored seksualnih robinja, posredstvom "Fejsbuka" prodaju i ljudski organi.