Sa skladišta vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine u periodu od 25. januara do 24. decembra nestalo je 180 jedinica tehnike, izjavio je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u Aleksandar Lukaševič.

Aleksandar Lukaševič je saopštio ranije da je u periodu od 25. decembra do 15. januara sa ukrajinskih skladišta nestalo 145 jedinica vojne tehnike, uključujući višecevne bacače raketa.

„Porastao je broj vojne tehnike Oružanih snaga Ukrajine ’nestale‘ sa skladišta (od 25. decembra do 24. januara — 180 jedinica, uključujući višecevne bacače raketa). Na spisku teškog naoružanja koji su Ukrajinci predstavili ima 300 jedinica manje, od onog što su oni saopštili poslednji put 29. novembra 2015. godine“, rekao je on na specijalnoj sednici Stalnog saveta OEBS-a.

Prema rečima Lukaševiča, „intenzivirano je granatiranje u rejonu ’vrućih‘ tačaka — Gorlovka, Donjecki aerodrom, Kominternovo“.

„Potrebno je pojačati posmatranje skladišta, poligona za obuku i premeštanje ukrajinske vojske u rejonima u blizini Donbasa — Zaparoškoj, Dnjepropetrovskoj i Harkovskoj oblasti“, naveo je stalni predstavnik Rusije pri OEBS-u.
(Izvor: sputniknews.com)