DA deca ne poznaju granice hrabrosti dokazuje i ova priča o neustrašivoj 11-godišnji Rebeki Munkombvei iz Zimbabvea koja je, kako bi spasila svoju 9-godišnju prijateljicu Latoju Muvani, skočila krokodilu na leđa i 'iskopala' mu oči.

- Mi ostali smo već izašli iz jezera, a Latoja je još ostala da se kupa. U jednom trenutku smo samo čuli kako viče da joj nešto grize ruku. S obzirom na to da sam, od nas sedmoro, bila najstarija tamo, osetila sam se dužnom uskočiti i pomoći prijateljici - ispričala je Rebeka za The Sunday Times.

Pročitajte još: Predator kao kućno mače: Snimljena najređa vrsta divlje mačke (VIDEO)

Rebeka je bez promišljanja skočila u vodu i sela krokodilu na leđa. Ubola ga je u oči i tako je pustio njenu prijateljicu te su obe uspele da otplivaju natrag na obalu. Srećom, krokodil se povukao i nije više nikog napao. Zahvaljujući neizmernoj hrabrosti svoje prijateljice, iz bolnice su potvrdili kako je Latoja prošla s lakšim povredama na ruci i bedru.

Njene povrede, ističe Latojin otac, nisu ozbiljne i uskoro će biti otpuštena iz bolnice. Dodaje kako mu još uvek nije jasno kako je Rebeka spasila njegovu ćerku od krokodila, ali joj je, kaže, beskrajno zahvalan na tome.

(vecernji.hr)