Dok magarac, jarac i dva jagnjeta mirno pasu ispred jedne autoperionice u novosadskom naselju Liman, vlasnik te autoperionice tvrdi da je u pitanju "reklama", iako je odgovarajućim gradskim odlukama zabranjeno držanje domaćih životinja u urbanim delovima grada. "Životinje smo doveli sa Čeneja radi poboljšanja posla koji smo započeli na Limanu. Već posle nekoliko dana, životinje su privukle pažnju i građani dolaze sa decom da pogledaju magarca, jarca i jagnjad. Životinje pazimo, hranimo i pojimo ih redovno, preko dana budu na otvorenom, a uveče u zatvorenom prostoru, na sigurnom. Do sada se niko nije žalio na to što su životinje napolju", kazali su vlasnici autoperionice za informativni portal 021 (021.rs).

Pročitajte još: URNEBESNA PARODIJA NA BAHATE BEOGRADSKE SRDNjOŠKOLCE, KOJI SE HVALE SKUPIM STVARIMA: "Ove čarape, to me koštalo stado ovaca" (VIDEO)

Dodali su da im je cilj da privuku pažnju građana i potencijalnih mušterija.

Jarac sa veoma velikim rogovima i magarac mirno pasu i vezani su, a dva jagnjeta su zatvorena u oboru.

Na podsećanje o Odluci o držanju domaćih životinja na teritoriji grada, vlasnici su kazali da se do sada niko nije žalio i da je ljudima u okolini "zanimljivo što deca mogu da vide kopitare i papkare". U članu 11. Odluke o držanju domaćih životinja na teritoriji Grada Novog Sada navodi se da je u objektima višeporodičnog stanovanja i poslovnim prostorijama zabranjeno držanje domaćih životinja, između ostalog, i u vrtnoj bašti, zajedničkom dvorištu.


Držanje kopitara i papkara eksplicitno je zabranjeno u narednom članu iste odluke u nekoliko mesnih zajednica u Novom Sadu, među kojima su i mesne zajednice na Limanu.