Većina zagovornika teorije o ravnoj Zemlji kao ključne dokaze u prilog svojih verovanja navode video-snimke na „Jutjubu“.

Profesorka Ešli Landrum Tehnološkog univerziteta u Teksasu ispitivao je ljude na nekim konferencijama „ravnozemljaša“ i došao do zaključka da je Jutjub jedno od najjačih oruđa u širenju dezinformacija.

Kao ključne dokaze teoretičari zavere da je Zemlja ravna ploča navode video-snimke postavljene na Jutjub, za koje tvrde da su prikupljeni dokazi u prilog toga da naša planeta nije sferičnog oblika.

PROČITAJTE JOŠ - TESLA JE TVRDIO: Zemlja nije planeta, već mašina

Jutjub mora da se bolje postara da posetioci dobiju tačne i dodatne informacije zajedno sa tim snimcima, navodi Landrum.

„Ima mnogo korisnih informacija na Jutjubu, ali i mnogo dezinformacija. Algoritmi sajta koji se koriste da vode ljude kroz teme koje bi mogle da ih zanimaju olakšavaju im da završe na pogrešnom mestu“, istakla je teksaška profesorka za Gardijan.

Depositphotos

Prema njenim rečima, verovanje da je Zemlja ravna nije samo po sebi štetno, ali dolazi u paketu zajedno sa sumnjom u institucije, autoritet i opšte prihvaćene i utvrđene činjenice.

(RTS)