AMERIKANAC je golim rukama zadavio pumu koja ga je zaskočila dok je džogirao kroz Stenovite planine nadomak Denvera.

Trkač, čije ime nije otkriveno, čuo je veliku mačku iza njega i čim se okrenuo ona je skočila na njega i počela da ga kasapi. Grebala ga je i grizla po licu, nogama i rukama, ali je on izgleda nekako uspeo da je obori, legne preko nje i počne da je davi.

Pročitajte još: Dobio aligatora da mu pomaže sa depresijom i sada su nerazdvojni (VIDEO)

Čovek je posle sam došetao do bolnice gde mu je ukazana pomoć o konstatovane teške povrede, ali nije životno ugrožen.

Predstavnica za medije nacionalnog parka u kom se odigrala drama Rebeka Farel zapanjena je nesvakidašnjim ishodom susreta sa opasnim predatorom.

- Ovo je neverovatna priča. Svi su zbunjeni i impresionirani. Nije imao nikakvo oružje, čak ni nož ni motku. Kako je uspeo? – pita se službenica.


Pročitajte još: UZNEMIRUJUĆI SNIMAK: Bežala dok je mogla, a onda je skalpirali i raskomadali

Telo pume teške oko 26 kilograma nađeno je na mestu gde je napravila poslednju grešku. Testirano je na besnilo, a obdukcija je potvrdila da je gušenje bio uzrok smrti.

- Dodatnom istragom i pregledom leša životinje potvrdili smo iskaz žrtve napada da je uspeo da zadavi pumu u samoodbrani. Trkač je opisao da je čuo nešto iza sebe i okrenuo se da istraži. Puma se bacila na njega u ugrizla ga prvo za lice i zglob šake, ali se on otrgao i posle borbe uspeo da je usmrti – opisalaje slučaj portparolka Farel.

Menadžer nacionalnog parka u Koloradu Mark Lesli istakao je da je čovek uradio sve što je mogao kako bi preživeo i savetovao drugima da slično postupe u slučaju napada.

(telegraph.co.uk)