TORGSERVIS, prvi ruski lanac marketa na zapadnoevropskom tržištu, zatvorio je svoju prodavnicu Mere u Lajpcigu nakon samo pet dana.

Kako kažu, radnja je zatvorena na dva dana jer su sve rasprodali!

Pročitajte još: Nemci nude robu upola cene (FOTO)

Torgservis je prošle srede otvorio svoju prvu prodavnicu u istočnom delu Nemačke. Njihov glavni adut su niske cene - niže i od onih u najvećim nemačkim diskontima poput Lidla, Aldija i Norme.

Pola kilograma mlevenog mesa spremnog za pečenje u Mereu košta 99 centi (oko 118 dinara). Litar mleka košta oko 60 dinara.

Pročitajte još: "SEOBA SRBALjA IZ MAKSIJA U LIDL": Ovo su neke od najboljih fora posle hordi u marketima (FOTO)

- Poštovani kupci, zbog velike potražnje naša je radnja zatvorena 4. i 5. februara. Reagovali smo veoma brzo, ali morali smo da zaključimo da i našim dobavljačima treba neko vreme da napune police. Sa najnižim cenama za vas smo ponovno otvoreni 6. februara od 9 časova - stoji u poruci koja je dočekala kupce na ulaznim vratima marketa u Lajpcigu.

Neki nemački mediji sumnjaju da je prodavnica zatvorena zbog nekih proizvoda koji možda ne zadovoljavaju standarde kvalitete hrane koje propisuju strogi evropski zakoni.

U Torgservisu kažu da im svi proizvodi zadovoljavaju standarde Evropske unije i da većinom dolaze, osim iz Nemačke, iz dve susedne države - Poljske i Češke.

(index.hr)