PAR koji vodi organizaciju za spašavanje i brigu o mačkama "God’s Little People Cat Rescue" objavio je oglas za šaptača mačkama koji bi se na grčkom otoku Syros četiri sata dnevno brinuo za 55 mačaka.

Pročitajte još: NEOBIČAN OGLAS ZA POSAO: Ovom gradu očajnički fale nindže i dobro će im platiti

Idealan kandidat opisan je kao istinski i strastveni ljubitelj mačaka koji uživa u miru i prirodi. Poželjne veštine su "šaptanje" mačkama, poznavanje mačije psihologije i osnova veterinarstva. Naknade su skromne (360 eura za pola radnog vremena), no ukoliko dobijete posao imaćete potpuno plaćen boravak na ostrvu Siros.

Džoan Bouel, osnivačica organizacije "God’s Little People Cat Rescue", oglas je objavila prošlog meseca na Fejsbuku ne sluteći da će postati viralan. Mesec dana nakon objave oglasa Džoan i njen suprug Ričard morali su da angažuju pet volontera koji će im pomoći da pregledaju 35.000 prijava za posao.

Pročitajte još: DUHOVITI CENOVNIK MAJSTORA: Za ćaskanje 2.000 dinara, za ogovaranje dobijete batine (FOTO)

Džoan i Ričard su prvi put boravili u Grčkoj pre 20 godina. Danas na ostrvu Siros živi oko 25.000 ljudi, a na ulicama se nalazi oko 13.000 mačaka.

"Loše su izgledali i živeli u užasnim uslovima. U Grčkoj mačke smatraju štetočinama, poput glodara. Proveli smo tu praznike, hranili ih, vodili veterinaru i davali im lekove. Bilo je strašno ostaviti ih. Nisam to mogla podneti, a onda smo Ričard i ja razgovarali o tome kako bi bilo divno izgraditi sopstvenu kuću i pomoći svim tim mačkama", ispričala je Džoan.

Svoju kuću u Danskoj prodali su 2011. godine i preselili se na grčko ostrvo Siros gde su napravili utočište za mačke.

"Situacija je bila strašna. Mačke su živele oko kontejnera i borile se oko komadića hrane", prisetila se Džoan.

Sklonište za mačke koje su napravili finansiraju prodajom Džoaninih ilustracija i malim donacijama. Nije bilo lako doći do cilja, no na radost mnogih mačaka uspeli su.

U njihovoj kući, koja je zapravo sklonište za mačke, i dvorištu danas ima 55 mačaka. No, s obzirom na to da Ričard zbog poslovnih obaveza mora da se preseli u Njujork par traži pomoć.

"Želimo da neko nastavi našu viziju. Idealan kandidat je ljubitelj mačaka i prirode. Teško je izabrati, jer su većinom aplicirali istinski ljubitelji mačaka. No, ovaj posao zahteva mnogo više. Potreban nam je neko ko će prepoznati ako mačka nije dobro, odvesti je veterinaru i dati joj lekove. Idealan kandidat će imati osećaj privilegije i poštovanje prema životu", rekao je Ričard.

Osim toga, par želi da otvori veće prihvatilište mačaka i uspostavi organizaciju "God’s Little People Cat Rescue" i u Americi.

(Klix.ba)