Studentkinja iz SAD-a je na Reditu nedavno objavila kako je u bakinoj garaži pronašla dva vrlo vredna automobila iz 1980-ih - "lamburgini Countach" i "ferrari 308", koji su godinama bili prekriveni čaršavima, platnom, starom odećom i stvarima.

Ona je objasnila kako je njen deda nekada iznajmljivao egzotične automobile, ali je prestao da se time bavi nakon što su mu troškovi osiguranja postali preskupi.

- Automobile je zadržao umesto da ih proda, ne pitajte me zašto - napisala je ona i dodala kako je bilo predivno i neobično videti tako nešto lepo u takvom stanju.- Ja sam samo student i ne razumem se baš u automobile, ali se nadam da će ih neko u porodici naslediti i da će im vratiti njihov stari sjaj - napsiala je.

Naglašava da je baka ionako planirala uskoro da skloni automobile iz garaže pa se nada da će prihvatiti predlog da se vozila obnove i prodaju.

Beli "lamburgini" je izgleda vrlo redak. Čini se da je reč o specijalnom izdanju kojih je napravljeno samo 321 komad. Mogao bi vredeti 350.000 funti.

"Ferariju 308 su točkovi ukradeni, ali kada se restauira, mogao bi dostići vrednost od nekih 80.000 funti.