PENZIONISANOM bračnom paru iz Škotske, iz mesta Lorenskrik, zamalo da izmakne premija od 58 miliona funti na lotou. Da se, naime, Fred Higins (67) pouzdao u "dijagnozu" mladića u prodavnici gde je kupio srećku "Juromilionsa", da njegovi brojevi na koje je zaigrao sa suprugom Lesli (57) nisu izvučeni, oni bi ostali da samo s penzijom spajaju kraj s krajem.

Ali spas je doneo automatski čitač listića. Prodavac je, naime, konstatujući da nema dobitaka, pocepao listić i bacio ga u korpu za smeće. U tom trenutku se oglasila mašina, porukom da se vlasnik listića javi organizatoru lutrije.

Pročitajte još: Osvojen džekpot od 570 miliona dolara na Pauerbol lutriji

Higinsu, koji sa suprugom redovno igra loto, nije trebalo mnogo da shvati o čemu se radi. Brže-bolje, izvukao je delove listića iz korpe i pohitao kući. Kada je uporedio brojeve, shvatio je da će se kućni budžet uvećati za tačno 57.975.367 funti!

Iako su brojevi na tiketu cepanjem "prepolovljeni", i dalje su se jasno videli, pa je Higins, dok se njegova supruga još odmarala, seo ipak i za kompjuter da potvrdi da li ga je sreća zaista pogledala. Proverio je jednom, pa drugi put, a kada je i treća provera pokazala isti poredak brojeva - 3, 8, 26, 33, 45, plus 7 i 10, Higins je pozvao organizatora lutrije, "Kamelot", i sve objasnio. Bezbednosna služba "Kamelota" je ubrzo došla kod Higinsovih kako bi proverila svaki detalja.

- To je potrajalo čitavu nedelju, a jedina osoba kojoj smo se poverili bila je naša kćerka - pričali su Higinsovi, koji su u braku 35 godina.

Kada je novac, najzad, legao na račun, par je prvo kupio novi "audi kabriolet". Zatim su rešili da ispune svoj san i da se nastane negde u inostranstvu mada još uvek vagaju - Barbados ili Francuska.


NAJVEĆI DOBITNICI

NAJVEĆI dobitnici na lutriji u Britaniji ostaju Kris i Kolin Vejr, koji su jula 2011. osvojili 161 milion funti. Pet godina kasnije Dejvid i Kerol Martin osvojili su 66 miliona funti.